FANT SEG SELV I MARKA: Etter å ha gitt ut fire album i en alder av 25 år, trengte Maria Solheim å finne ut om hun hadde en verdi uten musikken. Å ha bodd tre år i Maridalen under enkle kår var sikkert en fordelaktig erfaring da hun deltok i «71 gra Foto: Stella Pictures
FANT SEG SELV I MARKA: Etter å ha gitt ut fire album i en alder av 25 år, trengte Maria Solheim å finne ut om hun hadde en verdi uten musikken. Å ha bodd tre år i Maridalen under enkle kår var sikkert en fordelaktig erfaring da hun deltok i «71 gra Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg trengte en pause

Plateaktuelle Maria Solheim flyttet ut i marka uten TV og internett.

SEOGHØR.NO: Artist Maria Solheim (30) er nå aktuell med sitt femte album, «In The Deep». Men for seks år siden var hun ikke sikker på om det noensinne ville bli flere plater.

Etter å ha sluppet «Will There Be Spring» trengte nordlendingen å finne ut hvem hun var, ved siden av artist og låtskriver.

- Jeg trengte en pause. Jeg undret på hvilke egenskaper jeg hadde utover musikken. Begynte på et nytt kapittel, og i 2007 giftet jeg meg. To år seinere kom Selma, og da hadde jeg så vidt tatt fram gitaren og smått begynt å skrive sanger, sier hun til Dagbladet.

Låta «Sally Song», den første singelen fra hennes ferske album, ble til mens hun gikk gravid med datteren. Da bodde hun og ektemannen Mikael i en enkel stue uti Maridalen, det første året uten både TV og internett.

- Vi hadde behov for å trekke oss litt unna. Det var iskaldt om vinteren i det gamle kapellet - og vi som ikke hadde vedfyring, engang, minnes Solheim videre.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Dette er så fjernt som det kan få blitt