Lene Alexandra Øien:

- Jeg trengte å få meg et slag i trynet

36-åringen snakker ut om sykdommen og kjærligheten.

NEDTURER OG OPPTURER: Lene Alexandra Øien ble tidligere i år innlagt på sykehuset med kraftig forstoppelse. I dag er hun frisk, nyforelsket og forlovet. Foto: Andreas Fadum
NEDTURER OG OPPTURER: Lene Alexandra Øien ble tidligere i år innlagt på sykehuset med kraftig forstoppelse. I dag er hun frisk, nyforelsket og forlovet. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ble tv-profil, fitnessutøver og tidligere modell Lene Alexandra Øien (36) lagt inn på sykehus.

Grunnen til sykehusoppholdet var en kraftig forstoppelse, og manager Jarle Finnestrand kunne fortelle at 36-åringen etter forholdene hadde det bra.

- Hun er jo alltid så positiv. Lene har vært ute en vinterdag før og takler dette bra, fortalte han den gang.

Det var et tilbakefall av den kroniske sykdommen ulcerøs kolitt, en betennelsessykdom som setter forskjellige deler av tarmen ut av spill, som var årsaken til at Øien ble så dårlig som hun ble.

I dag er Lene frisk igjen, og snakker ut om tiden etter sykdommen i et lengre intervju med Dagbladet.

- Jeg trengte å få meg et slag i trynet. Det hadde gått litt for bra, litt for lenge. Det å miste kontroll over sin egen kropp, spesielt for en som sitter på relevant kompetanse om helse og kosthold, var ekstremt frustrerende. Jeg følte meg maktesløs, forteller hun til avisen.

36-åringen legger samtidig til at sykehusoppholdet hadde sine fordeler - da det hjalp henne med å forstå kroppen sin bedre.

- Jeg har fått en enda bredere forståelse for hvordan kroppen er skrudd sammen, og funnet mer balanse i hverdagen. Jeg tar det mer med ro, og setter helsen først. Det tok meg noen år å skjønne at jeg ikke trenger å være ekstrem i alt jeg gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer