<strong>NEDTURER OG OPPTURER:</strong> Lene Alexandra Øien ble tidligere i år innlagt på sykehuset med kraftig forstoppelse. I dag er hun frisk, nyforelsket og forlovet. Foto: Andreas Fadum
NEDTURER OG OPPTURER: Lene Alexandra Øien ble tidligere i år innlagt på sykehuset med kraftig forstoppelse. I dag er hun frisk, nyforelsket og forlovet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Lene Alexandra Øien:

- Jeg trengte å få meg et slag i trynet

36-åringen snakker ut om sykdommen og kjærligheten.

Publisert
Sist oppdatert

I januar ble tv-profil, fitnessutøver og tidligere modell Lene Alexandra Øien (36) lagt inn på sykehus.

Grunnen til sykehusoppholdet var en kraftig forstoppelse, og manager Jarle Finnestrand kunne fortelle at 36-åringen etter forholdene hadde det bra.

<strong>INNLAGT:</strong> Lene Alexandra Øien ble lagt inn på sykehus i januar i forbindelse med en forstoppelse. Foto: Håkon Eikesdal, Instagram
INNLAGT: Lene Alexandra Øien ble lagt inn på sykehus i januar i forbindelse med en forstoppelse. Foto: Håkon Eikesdal, Instagram Vis mer

- Hun er jo alltid så positiv. Lene har vært ute en vinterdag før og takler dette bra, fortalte han den gang.

Det var et tilbakefall av den kroniske sykdommen ulcerøs kolitt, en betennelsessykdom som setter forskjellige deler av tarmen ut av spill, som var årsaken til at Øien ble så dårlig som hun ble.

I dag er Lene frisk igjen, og snakker ut om tiden etter sykdommen i et lengre intervju med Dagbladet.

- Jeg trengte å få meg et slag i trynet. Det hadde gått litt for bra, litt for lenge. Det å miste kontroll over sin egen kropp, spesielt for en som sitter på relevant kompetanse om helse og kosthold, var ekstremt frustrerende. Jeg følte meg maktesløs, forteller hun til avisen.

36-åringen legger samtidig til at sykehusoppholdet hadde sine fordeler - da det hjalp henne med å forstå kroppen sin bedre.

- Jeg har fått en enda bredere forståelse for hvordan kroppen er skrudd sammen, og funnet mer balanse i hverdagen. Jeg tar det mer med ro, og setter helsen først. Det tok meg noen år å skjønne at jeg ikke trenger å være ekstrem i alt jeg gjør.

Saken fortsetter under videoen.

MAGEØVELSER: Lene Alexandra Øien er personlig trener, og viser deg her noen øvelser for hvordan du kan fjerne feriefettet. Les saken her (krever abonnement). Video: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer Vis mer

Forlovet

Nylig ble det kjent at Lene Alexandra hadde forlovet seg, kun en uke etter at 36-åringen kunngjorde på Instagram at hun hadde fått seg kjæreste.

Nyheten delte hun under en ferietur til Miami.

«Jeg skal gifte meg med Karl Erik Overn», skrev hun under et bilde av sin utkårede på Instagram.

Saken fortsetter nedenfor.

Til Dagbladet vedkjenner 36-åringen at det har gått noe fort i svingene.

- Noen synes kanskje jeg er ekstrem og gæren, men det er jo meg, og jeg trives med det. Man må kysse noen frosker før man treffer sin prins, og Karl gjør meg oppriktig lykkelig. Vi har samme mål og er innstilt på å lykkes i kjærligheten, så nå ser jeg bare fremover, sier hun.

Det var 12. juni at den tidligere «Skal vi danse»-vinneren fortalte fansen at hun hadde funnet kjærligheten på ny.

«Jeg visste seriøst ikke hva jeg ville ha, og hadde gitt opp kjærligheten. Så dukket han opp fra nowhere og da skjønte jeg hva jeg ville ha, og hva jeg trengte i en mann», skrev hun til sine 63 000 følgere.

Instagram-kjærlighet

I etterkant av kjærestekunngjøringen kunne Lene fortelle at hun hadde møtt Karl gjennom Instagram, og det skulle vise seg at deres felles interesse for hverandre - og for bildetjenesten - kunne gjøres om til et parprosjekt.

Duoen har nemlig opprettet en felles Instagram-profil med navnet «happyandfitcouple», der de foreløpig har over 3000 følgere.

På profilen deler de alt fra treningsvideoer til feriebilder og mat.

Saken fortsetter under.

Droppet bikinifitness

Lene Alexandra har de siste årene startet trenings- og kostholdskonseptet LA Lifestyle, og samtidig satset beinhardt på bikinifitness.

Som utøver har østfoldingen hentet hjem flere topplasseringer på konkurransenivå, og vært frempå i å fronte den til tider omdiskuterte livsstilen.

I januar, like før sykehusoppholdet, gjorde hun derimot en helomvending, og la bikinifitness på hylla.

Saken fortsetter under.

Det er er del som spør om jeg skal konkurrere i Bikinifitness igjen. Det tviler jeg sterkt på! Hvorfor skal jeg det? Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det. Jeg konkurrerte først og fremst for å lære. Etter 2 år med konkurranse, 5 kg tyngre i muskler og 4 pokaler og pallplasseringer føler jeg at jeg har lært nok til at jeg ønsker bevege meg ut av fitnessmiljøet. Jeg var et poeng fra å kvalifisere meg til VM på NM 2017. Men jeg gir meg der fordi helsen er viktigere for meg enn å være best i verden eller å bli proff. Det ville krevd at jeg ble enormt egoistisk og det ønsker jeg ikke bli. Å konkurrere var spennende og interresant der og da mens det stod på, men det trigger meg ikke å delta i Bikinifitness mer. Det vil dessuten ikke være bra for helsen min å fortsette med tanke på min hektiske hverdag som coach og leder i @teamlalifestyle . Jeg har måttet ta et valg av respekt for de rundt meg som jeg er glad i og jobber med. De er viktigere. Jeg er på et annet sted i livet akkurat nå❤️ Å stå på scenen var aldri et kick for meg. Jeg hadde allerede hadde stått masse på scenen i mitt liv som artist blant annet på VG lista topp 20, Mgp, da jeg turnerte i Finland og i Holland. Jeg har ikke behov for å vise meg fram i bikini på en scene og bli evaluert. Jeg trener først og fremst for meg selv, helse og velvære. Jeg er et prestasjonsrettet menneske og man skal aldri si aldri hva framtiden vil bringe av eventuelle konkurranser. Men nå skal prestere på litt andre arenaer en stund framover. Nå er jeg mest opptatt av å ha en sterk, atletisk kropp som fungerer i hverdagens utfordringer. Jeg merker dessuten at jeg har savnet det sosiale livet og at det betyr mer for meg enn jeg var klar over. Dessuten er jeg glad i å spise digg mat og trene hardt. Når alt dette er sagt vil jeg si at jeg har enormt respekt for mine fitnessvenner jeg har blitt kjent med som ofrer alt for å bli best i verden og jeg coacher gjerne og heier gjerne andre fram fra sidelinjen. Vi går igjennom ulike faser i livet og er på ulike stadier Thats all 👙🏋🏻❤️🌈🦄😊 Foto: @jorlinasker #coachlenealexandra #movingon #lalifestyle

Et innlegg delt av 🇳🇴 LENE ALEXANDRA 🇳🇴 (@lenealexandra)

I et langt Instagram-innlegg skrev Lene blant annet at hun mistet motivasjonen til å fortsette.

«Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det. Jeg konkurrerte først og fremst for å lære. Etter to år med konkurranse, fem kilo tyngre i muskler og fire pokaler og pallplasseringer, føler jeg at jeg har lært nok til at jeg ønsker å bevege meg ut av fitnessmiljøet», skrev 36-åringen.

LES OGSÅ: Slik skapte hun full gravid-forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer