HAVLDVASK: Petter Northug vil ned i vekt før han skal delta i vinter-OL i Russland neste år. Foto: NTB Scanpix
HAVLDVASK: Petter Northug vil ned i vekt før han skal delta i vinter-OL i Russland neste år. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg tør ikke ta av meg skjorta på stranda

Petter Northug sier kroppen er halvdvask og at han skal ned i vekt før OL.

SEOGHØR.NO: Skikongen Petter Northug (27) trener hardt året gjennom og har en kropp mange misunner ham. Selv er han ikke helt fornøyd med formen akkurat nå, men sier at han ikke har noe problem med å komme tilbake dit han vil være.

- Kroppen er vel grei, men den er halvdvask ennå. Jeg skal gå ned i vekt rett før OL, for å få godfølelsen i bakkene da. Jeg har ikke veid meg på en stund, men er over der jeg skal være. Men jeg vet hva jeg skal gjøre. Jeg har gjort det syv år på rad nå, forteller han til VG.

Bilder avisen har av ham i bar overkropp viser en svært veltrent og muskuløs idrettsmann. Likevel tuller Northug med at han beholder klærne på når han er på stranden.

- Jeg er såpass tjukk deler av sommeren at jeg ikke tør å ta av meg skjorta når jeg er på stranda en gang. Jeg får tyn av mange som peker og flirer når jeg tar av meg skjorta, fleiper han.

Tidligere i sommer ble det kjent at Northug valgte å forlate skilandslaget til fordel for en samarbeidsavtale med Coop. Avtalen vil årlig gi ham minst ni millioner kroner i inntekt.LES OGSÅ: - Mange vil nok se meg mislykkes