HOLDT PÅ Å DØ: NRK-profilen Abu snakker ut om da han like før jul ble sendt på sykehus med hjertesvikt.  Foto: Aftenposten
HOLDT PÅ Å DØ: NRK-profilen Abu snakker ut om da han like før jul ble sendt på sykehus med hjertesvikt. Foto: AftenpostenVis mer

- Jeg tok «selfies» mens jeg holdt på å dø

NRK-profilen Abubakar «Abu» Hussain skjønte ikke alvoret da han ble rammet av hjertesvikt.

SEOGHØR.NO: Abubakar «Abu» Hussain (29) er blant annet kjent fra NRK-serien «Tabu med Abu» og fra realitykonkurransen «Kongen på haugen» på TV3. 

I midten av april åpnet TV-profilen seg opp til VG om da han like før jul holdt på å dø etter en lang periode med festing, dårlig kosthold og knallhard jobbing. 

Abu veide nesten 200 kilo da han havnet på intensivavdelingen på Ahus med hjertesvikt, men selv da hadde han vanskeligheter med å forstå alvoret i helsesituasjonen.

- Jeg tok «selfies» på vei inn til intensiven mens jeg holdt på å dø. Det har vært litt av en tur, sier komikeren i et nytt intervju med Dagbladet Pluss.

Vil stille opp for familien

Et halvt år etter sykehusinnleggelsen, er Abu nå på plass på Landaasen rehabiliteringssenter i Oppland. Der er 29-åringen den yngste av beboerne. 

Nå prøver NRK-kjendisen å ta så godt vare på seg selv som mulig, slik at han kan stille opp for kona Samia og døtrene Ermina (2) og Edina (halvannen uke).

- Jeg tenkte kun på døden, og så ikke noe positivt i det hele tatt, sier komikeren om tiden etter hjertesvikten.

Saken fortsetter under bildet.

PRISVINNER: Abubakar Hussain er kjent fra flere TV-programmer og i 2014 vant han komiprisen for årets gjennombrudd.  Foto: Andreas Fadum
PRISVINNER: Abubakar Hussain er kjent fra flere TV-programmer og i 2014 vant han komiprisen for årets gjennombrudd. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg stiller opp til hva som helst

Da Abubakar var blant deltagerne i TV3-programmet «Kongen på haugen» i fjor, fant han virkelig tonen med kjendisstylist Jan Thomas (49).

Da Seoghør.no møtte duoen like før premieren i august i fjor, fortalte 29-åringen åpenhjertig om vennskapet med stylisten.

- At han gjorde det for meg kommer jeg til å huske for resten av livet. Han har virkelig gjort et stort inntrykk på meg. Jeg vil gjøre hva som helst for han. Om han trenger meg til noe, jeg stiller opp til hva som helst, sa en takknemlig Abu til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

STØTTET HVERANDRE: Jan Thomas og Abu ble gode venner under deltakelsen i TV3-programmet «Kongen på Haugen». Foto: Se og Hør
STØTTET HVERANDRE: Jan Thomas og Abu ble gode venner under deltakelsen i TV3-programmet «Kongen på Haugen». Foto: Se og Hør Vis mer

Betydningen av vennskapet var også gjensidig fra Jan Thomas' side, som beskrev Abu som en lillebror. 

- Jeg passer på han mye. Han er utrolig morsom, og et av de snilleste og rauseste menneskene jeg noensinne har truffet. Så har han lært meg å senke skuldrene. Jeg trener ikke å være perfekt hele tiden, og det har han lært meg, sa han.

Se den morsomme videoen fra da Abu holdt Jan Thomas våken under «Kongen på haugen» her:

LES OGSÅ: - For første gang er jeg helt alene