Jimmy Fallon:

- Jeg tok en fryktelig beslutning

TV-stjernen Jimmy Fallon, som leder talkshowet «The Tonight Show» på NBC, er havnet i hardt vær for en gammel video.

ANGRER: Jimmy Fallon angrer nå på at han valgte å parodiere Chris Rock på showet «Saturday Night Live» i 2000. Video: «Saturday Night Live», NBC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I klippet, som stammer fra TV-programmet «Saturday Night Live» (SNL), opptrer Fallon med såkalt blackface i en parodi av komikeren Chris Rock, skriver Variety.

Klippet begynte å trende på Twitter tirsdag, og nå beklager Fallon.

- Veldig lei meg

- I 2000, mens jeg var på SNL, tok jeg en fryktelig beslutning om å parodiere Chris Rock med blackface. Det finnes ingen unnskyldning for dette. Jeg er veldig lei meg for å ta denne utvilsomt støtende beslutningen, og takk til alle for at dere holder meg ansvarlig, skriver Fallon på Twitter.

Chris Rock var selv en av skuespillerne på SNL fra 1990 til 1993.

Klippet har også brakt fram igjen situasjonen da programleder Megyn Kelly mistet jobben hos NBC for sine uttalelser om blackface. Hun var en svært profilert programleder hos Fox News, og hun fikk betalt svimlende 69 millioner dollar (om lag 690 millioner kroner) for å gå til NBC.

Men på talkshowet sitt i 2018 uttalte hun at det var ok da hun vokste opp om hvite kledde seg ut som svarte.

LEGGER SEG FLAT: Talkshowstjernen Jimmy Fallon har hatt enorm suksess i mange år. Nå legger han seg imidlertid flat etter en gammel blemme. Her fra sitt eget show med Jennifer Aniston som gjest. Foto: NTB Scanpix
LEGGER SEG FLAT: Talkshowstjernen Jimmy Fallon har hatt enorm suksess i mange år. Nå legger han seg imidlertid flat etter en gammel blemme. Her fra sitt eget show med Jennifer Aniston som gjest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kontrovers

- Men hva er rasistisk? For du får trøbbel hvis du er en hvit person som tar på deg blackface på halloween, eller en svart person som tar på seg whiteface på Halloween. Da jeg var barn, var det ok så lenge du kledde deg ut som en karakter, sa Kelly, ifølge CNN.

Hun beklaget seinere, men i showet hennes ble likevel kansellert, og hun sluttet hos NBC i begynnelsen av 2019. Siden har hun blitt en markant kritiker av politisk korrekthet.

Videoen av Fallon dukket også opp under bråket rundt Kelly. Det samme gjorde en annen video av en nåværende annen programleder for et talkshow, Jimmy Kimmel. I en episode av programmet «The Man Show» opptrer Kimmel med blackface, skriver Variety.

TISS: Nye internettrender oppstår hyppig - og sist ut: «Pee your pants challenge», som går ut på at du skal tisse på deg. Video: Rød Løper/TikTok Vis mer

LES OGSÅ: - Unødvendig hjerterått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer