- Jeg tenkte «stakkars» da jeg leste det

NRK-stjernen Anne Kat. Hærland ble svært overrasket da hun så TV-kollegaens utspill.

TENKTE SITT: - Jeg tenkte stakkars han, nå har de misforstått. Men nå har det seg jo sånn at dere skal selge avisene deres så lenge det går, sier Anne Kat. Hærland om den siste tidens overskrifter skapt av Dag Hessen. Foto: Stella Pictures
TENKTE SITT: - Jeg tenkte stakkars han, nå har de misforstått. Men nå har det seg jo sånn at dere skal selge avisene deres så lenge det går, sier Anne Kat. Hærland om den siste tidens overskrifter skapt av Dag Hessen. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Denne måneden skrev Dagsavisen at biologiprofessor Dag Hessen, som sitter i panelet i «Lyngbø og Hærlands Big Bang» på NRK, hadde uttalt at folk på vestkanten er penere enn folk på østkanten.

- Det er et faktum at pene kvinner gjerne søker pene menn. Mennene blir enda mer attraktive hvis de har makt og penger. Status er viktig, men også penhet, sa han til avisen.

Fredag var Anne Kat. Hærland nominert til prisen for beste kvinnelige programleder for programmet sitt under stjernespekkede «Gullruten» i Bergen. Til Seher.no forteller TV-kjendisen, som Hessen selv også har påpekt, at hans utsagn ble vridd og vrengt på til det nesten ugjenkjennelige.
 
- Han ble nok litt feilsitert der. Han mente vel heller at hvis du tar av damene på vestkanten all sminken og klærne, så ser de helt like ut som dem på østkanten. Jeg tror det var det han prøvde å si, at det er det de bruker penger på. Så det ser jeg på som en ikke-sak. Det skrev vel han i en kronikk etterpå også, sier Hærland til Seher.no.

39-åringen innrømmer dog at hun sperret øynene opp da hun først leste det Hessen angivelig skal ha sagt.

- Jeg tenkte stakkars, nå har de misforstått. Men nå har det seg jo sånn at dere skal selge avisene deres så lenge det går, mener NRK-stjernen, som likevel synes at TV-kollegaen fikk som fortjent.

I hvert fall litt.

- Det er jo hyggelig at han lærer seg å bli feilsitert han også. Men folk glemmer det uansett etterpå. Det var ikke sånn ment, og jeg tror alle som kjenner ham vet at det bare var veldig tabloid fremstilt.

Det ble ingen pris på Anne Kat. i Bergen denne fredagskvelden. Vinner i kategorien «Beste kvinnelige programleder» ble nemlig Haddy N'jie for sin jobb i TV-aksjonen. Hærland synes likevel det var stas å bli nominert - selv om hun egentlig ikke er så glad i å delta på festen.

- Det er alltid en glede å bli nominert, det er koselig, det. Men jeg har ikke vært på så mange av disse festene, stort sett dro Jon og Knut fra «Nytt på nytt». Det er ikke noe savn  de årene man ikke er her.

- Men du var her i fjor?

- I fjor var jeg jo nominert, det får være måte på å være sær liksom. Ellers kunne jeg gjerne sett på det hjemmefra. Da får man heller hive ting på TV'en, si brutale ting og gjøre andre ting som tar seg dårlig ut i salen, forteller Anne Kat. Hærland lattermildt til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Rachel fortsatt taus om bruddet med Northug