Hedda Kise:

- Jeg tenkte plutselig at «nå besvimer jeg»

Nervene tok nesten overhånd for Hedda Kise da hun entret parketten.

FØRSTE SENDING: TV-profil Hedda Kise gjorde en god innsats i årets første «Skal vi danse»-sending, men selv mener hun at det kunne gått enda bedre om hun ikke var så nervøs. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
FØRSTE SENDING: TV-profil Hedda Kise gjorde en god innsats i årets første «Skal vi danse»-sending, men selv mener hun at det kunne gått enda bedre om hun ikke var så nervøs. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Lørdag kveld kunne årets tolv «Skal vi danse»-kjendiser endelig vise fram dansenumrene etter å ha vært i hardtrening de siste ukene.

Det er derfor ikke så rart at nervene var i helspenn for flere av dem både før, under og etter fremvisningen.

Da Seoghør.no snakket med Hedda Kise (44) like etter sendingen, røpet hun at hun nesten gikk rett i bakken av nervøsitet.

- Jeg er veldig fornøyd med tanke på hvor utrolig nervøs jeg ble. Det at barna mine og alle var her, fikk meg til å skjelve helt fryktelig. Jeg tenkte plutselig at «nå besvimer jeg». Jeg er fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre dansen uten å svime av, for det var så nære på, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Hedda Kise og Ivo Havranek fikk til sammen 28 poeng av dommerne. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
Hedda Kise og Ivo Havranek fikk til sammen 28 poeng av dommerne. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

44-åringen har tidligere uttalt overfor Dagbladet at hun ønsket å være med i «Skal vi danse» for å vise at det er mulig å komme seg opp igjen.

I 2007 fikk hun nemlig beskjed om at hun hadde fått svulst i hjernen, og de siste årene har hun jobbet hardt for å komme seg tilbake til hverdagen.

- Jeg synes det er helt utrolig å oppleve den varmen i sosiale medier, og alle de som heier som er eller har vært gjennom det samme. Vi er så mange. Men ofte får man ikke en stemme, fordi det ofte føles litt skamfullt. Jeg har brukt ti år på å komme meg dit jeg er nå, så man må være tålmodig, sier hun til Seoghør.no.

Dansen hjelper

Under første «Skal vi danse»-sending fikk Kise og dansepartneren Ivo Havranek 28 av 40 mulige poeng av dommerne.

Hun er langt ifra misfornøyd, men mener at hun selv kunne gjort en bedre innsats dersom hun hadde vært mindre nervøs på parketten.

- Jeg ble så utrolig svimmel, men det har ikke jeg blitt de siste gangene på dansetrening, så det tror jeg er nervene. For jeg har vært mye svimmel før, og har slitt med det i ti år nå, så jeg merker at treningen, dansen, nærheten og bevegelsene i kombinasjon med oppfølging av lege, og at jeg har passet på helsa mi, har hjulpet, forklarer hun.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRETS DELTAKERE: Hedda Kise (til høyre) er en av de tolv deltakerne i TV 2 danseprogram. Her sammen med resten av gjengen. Foto: NTB scanpix
ÅRETS DELTAKERE: Hedda Kise (til høyre) er en av de tolv deltakerne i TV 2 danseprogram. Her sammen med resten av gjengen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun innrømmer at kroppen hennes har begynt å kjenne kjøret av hardtreningen, men at det trolig vil gi langsiktige resultater.

- Men denne konkurransen kommer til å bli så utrolig bra for helsa mi, det merker jeg allerede. Jeg har mye smerter, men heldigvis ikke konstant lenger, slik det var før. Men nå som jeg har begynt å trene igjen, har det begynt å komme tilbake. Men det er jo på grunn av treningen. Å gå fra at jeg ikke trente i det hele tatt til å trene hver dag, så er det klart man kjenner det. Akkurat nå har jeg så mye adrenalin, så det føles greit, påpeker Kise.

Saken fortsetter nedenfor.

La den tøffe tiden bak seg

Det var i februar 2007 at legene oppdaget en svulst på Hedda Kises hjerne. Svulsten var godartet, men lå vanskelig plassert. Det måtte derfor to operasjoner til for å fjerne den, noe som førte til langvarig sykehusopphold.

I 2010 var hun imidlertid tilbake på skjermen igjen med programmet «Jenter på hjul».

LES OGSÅ: - Tenkte at jeg måtte være litt Beyoncé

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer