TRAUMATISK: Halvannen måned etter bilulykken snakker Sigvart Dagsland om de dramatiske minuttene, og tida etterpå, for første gang. Her avbildet med kona Karoline Krüger i 2013.
Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
TRAUMATISK: Halvannen måned etter bilulykken snakker Sigvart Dagsland om de dramatiske minuttene, og tida etterpå, for første gang. Her avbildet med kona Karoline Krüger i 2013. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpixVis mer

Sigvart Dagsland om bilulykken:

- Jeg tenkte: «Kan jeg gå igjen, blir jeg lykkelig»

Snakker om den dramatiske bilulykken for første gang.

(Se og Hør): Tiden har stått stille for artist Sigvart Dagsland (54) etter at han havnet i en stygg frontkollisjon sammen med to bandkolleger for halvannen måned siden.

Dagsland ble hardest skadd av de involverte i ulykken, som skjedde mens følget var på vei til Oslo fra en konsert på Rena, og har vært gjennom omfattende operasjoner etter det kraftige sammenstøtet.

Dagsland ble skrevet ut sykehus for knappe to uker siden, og gjestet NRKs «Nitimen» tirsdag formiddag for å snakke om veien tilbake etter ulykken.

- Livet er annerledes

Overfor programleder Marte Stokstad (39) og programledervikar Trond-Viggo Torgersen (65) forteller Dagsland, som er gift med musikkollega Karoline Krüger (48), at han tar én dag av gangen.

- Hvis du begynner å tenke på alle dagene samtidig, går det i ball. Nå er livet veldig annerledes. La oss håpe det kommer tilbake til slik det var før, forteller musikeren.

STYGG KOLLISJON:Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd i en trafikkulykke i Stange i januar.
Foto: Fredrik Olastuen / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix
STYGG KOLLISJON:Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd i en trafikkulykke i Stange i januar. Foto: Fredrik Olastuen / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer

Dagsland brakk tolv bein og knuste ankelen da bilen han satt i frontkolliderte med en annen bil på riksvei 3 ved Kolomoen rundt klokken 21.45, 17. januar. Det var Dagsland som kjørte bilen.

54-åringen tilbringer nå tid på Nordås behandlinggsenter utenfor Bergen for å trene seg opp, og forteller til NRK at han fremdeles ikke kan gå.

Målet er å begynne med krykker neste måned, deretter ta alt steg for steg.

Satt fastklemt

- Det er et traume å være involvert i en frontkollisjon i 80 kilometer i timen. Men smerten var aldri verre enn at jeg kunne holde ut, forteller Dagsland videre, før han forsikrer om at han aldri var redd for å miste livet, men fikk en klaustrobisk følelse av å sitte fastklemt.

- Jeg tenkte: «Kan jeg gå igjen, blir jeg lykkelig», legger han til.

Dagsland skrev selv om ulykken, i et lengre Facebook-innlegg, da han ble skrevet ut fra sykehus tidligere denne måneden. Der opplyste musikeren at han er sykemeldt framover, men håper å være tilbake på scenen i juni.

«Den knuste ankelen kan ikke belastes før i mai, så det blir en lang periode med rullestol og siden krykker. Deretter en periode med soignert vandring med stokk», skrev han blant annet.

Takket for støtten

Dagsland benyttet samtidig anledningen til å rose norsk helsevesen:

«Jeg er reservasjonsløst imponert over norsk helsevesen, og over all den kompentanse og vennlighet som finnes i både hvite frakker og røde kjeledresser. For en jobb dere gjør! Jeg er også overlykkelig over at vi alle fremdeles er her», skrev han.

Overfor NRK forteller Dagsland at han ringte kona allerede i ambulansen, like etter ulykken.

Selv har Karoline Krüger tidligere gitt uttrykk for at hun er dypt rørt over støtten familien har fått etter ulykken.

«Kjære gode og omtenksomme mennesker! Fra hjertet: Tusen takk for alle meldinger og hilsener som dere i ulike kanaler har sendt vår vei. Livet er vilt og skjørt! Vi er omtumlet og litt slitne; MEN først og fremst glade fordi Sigvart og de andre ER her, og at de er i de beste hender. Og med tiden til hjelp, så kan og skal dette gå bra. Igjen, tusen takk. Knallrødt hjerte», skrev hun på Facebook tidligere denne måneden.

BLIR RØRT: Alexander Rybak sliter med å holde tårene tilbake når Sigvart Dagsland framfører sin tolkning av låta hans i «Hver gang vi møtes» fra 2014. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Se og Hør har ikke lyktes i å få en kommentar fra ekteparets manager, Jan Sollesnes, tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Sigvart Dagsland med store bruddskader etter ulykken