Benedict Cumberbatch grep inn i overfall:

- Jeg tenkte ikke på kniver eller syre

Stjernen forteller om den ubehagelige hendelsen.

ÅPNER SEG: «Sherlock»-stjernen Benedict Cumberbatch (42) forteller om hendelsen da han hoppet ut av en bil for å forsvare et sykkelbud som ble overfalt av en gjeng i London. Video: Med tillatelse fra TV 3 Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at «Sherlock»-stjernen Benedict Cumberbatch (42) skal ha hoppet ut av en Uber-bil og forsvart et sykkelbud som ble overfalt av en gjeng i London.

De fire gjerningsmennene skal ha prøvd å stjele syklistens sykkel, men lyktes ikke da skuespilleren kom til unnsetning.

Da den britiske stjernen gjestet talkshowet til Ellen DeGeneres (60) denne uka, spurte talkshowvertinnen om hva som egentlig skjedde den kvelden.

- Jeg synes hele greia er merkelig, fordi jeg hadde ikke snakket om det hjemme - det ble bare en stor greie. Jeg så at et sykkelbud ble omringet av noen gutter en kald november-kveld. Jeg stoppet Uber-bilen vi satt i, gikk ut og prøvde å gripe inn og roe ned guttene, forklarer han ifølge People.

BENEDICT CUMBERBATCH: Den modige skuespilleren avbildet sammen med «The Imitation Game»-kollega Keira Knightley på filmens premiere i London høsten 2014. Foto: Reuters/ NTB scanpix
BENEDICT CUMBERBATCH: Den modige skuespilleren avbildet sammen med «The Imitation Game»-kollega Keira Knightley på filmens premiere i London høsten 2014. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Litt dumt

Han prøvde dermed å roe ned sykkelbudet, som ifølge skuespilleren så vettskremt ut. 42-åringen tenkte ikke på eventuelle konsekvenser av å bryte inn.

- Jeg tenkte ikke på kniver, syre eller noe av det. Det var litt dumt, men jeg er ingen helt, forklarer han.

Cumberbatch blir usikker når DeGeneres spør ham om hendelsen ble avverget fordi han brøt inn i situasjonen.

- Jeg veit ikke. Jeg kom bare i veien egentlig. Jeg prøvde å stoppe trafikken, sånn at flere kunne være vitne til det dersom noe skjedde. I tillegg tenkte jeg at dersom det var mennesker til stede, kunne det skremme vekk bruk av vold i en slik situasjon, sier han.

I etterkant av hendelsen hevdet Uber-sjåføren som satt bak rattet da «Sherlock»-skuespilleren ba han om å stoppe bilen, at skuespilleren kjempet for å hjelpe sykkelbudet.

Han forklarte videre at han gjorde sitt beste for å hjelpe til i situasjonen, og hyllet tv-stjernen som en helt.

Hendelsen skal ha skjedd i november i fjor, men først i starten av juni ble situasjonen kjent. Dette er første gang Benedict Cumberbatch snakker om hva som skjedde den kvelden på senhøsten i fjor.

Var usikker

Benedict Cumberbatch hadde sitt store gjennombrudd på skjermen i 2010, via den populære BBC-serien «Sherlock», der han spiller hovedrollen som privatdetektiv Sherlock Holmes.

Den berømte stjernen var imidlertid i tvil da han ble tilbudt rollen i tv-serien. Han var nemlig ikke sikker på at han ønsket et liv i rampelyset.

- Jeg hadde noen reservasjoner i forhold til denne ikoniske karakteren. Jeg tenkte: «dette er en veldig velkjent karakter, jeg kommer til å få veldig mye oppmerksomhet for den».

- Dette var før jeg hadde fått mitt store gjennombrudd, men jeg visste at det likevel ville få mye fokus. Derfor trengte jeg tid på å finne ut om dette var noe jeg faktisk ville, har Cumberbatch sagt til nettstedet Metro.

- Tror kona er et PR-stunt

Foruten å portrettere Sherlock Holmes, dro han inn haugevis med nominasjoner for sin rolle i «The Imitation Game».

Han har dessuten gjort seg bemerket på kinolerretet i filmer som «Hobbiten»-trilogien og «The Fifth Estate». Prestasjonene på skjermen har gitt ham en helt egen armé av fans, som velger å kalle seg selv «Cumberbitches».

Selv om de fleste er snille, har stjernen likevel støtt på problemer med de ivrige tilhengerne. Enkelte tror nemlig ikke at han er gift eller har barn.

GIFT I TRE ÅR: Skuespilleren har siden 2015 vært gift med Sophie Hunter. Foto: NTB scanpix
GIFT I TRE ÅR: Skuespilleren har siden 2015 vært gift med Sophie Hunter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det fortalte han i novemberutgaven til Vanity Fair i 2016.

- Det finnes folk der ute som tror at kona og barna mine er PR-stunt, sa skuespilleren til bladet, og fortsatte:

- Jeg tror det har noe å gjøre med ideen om at «internettets kjæreste» ikke kan tilhøre noen andre. Det er umulig at han skal tilhøre noen andre enn meg. Det kalles «stalking». Det er besettende, vridd og veldig skremmende oppførsel, sa han.

Skuespilleren giftet seg med teaterregissør Sophie Hunter (40) i 2015. De har sønnene Christopher Carlton (3) og Hal Auden (1) sammen.

LES OGSÅ: Romansen tok slutt etter kort tid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer