- Jeg tenkte ikke over hva jeg heiv innpå

Skuespiller Tom Sterri røper hva «kveldskosen» bestod i før han gikk ned utrolige 37 kilo.

TOTALFORANDRING: Skuespiller og teatersjef Tom Sterri hadde et tankeløst forhold til mat og kosthold, sier han til Dagbladet Magasinet. På bildet til høyre er han avbildet i 2003, før det massive vekttapet. Til venstre er han på «Tre musketerer»-premieren på Folketeateret i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix
TOTALFORANDRING: Skuespiller og teatersjef Tom Sterri hadde et tankeløst forhold til mat og kosthold, sier han til Dagbladet Magasinet. På bildet til høyre er han avbildet i 2003, før det massive vekttapet. Til venstre er han på «Tre musketerer»-premieren på Folketeateret i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I januar har mange nordmenn en sunnere og mer aktiv livsstil som nyttårsforsett.

En av dem som så seg nødt til å legge om livsstilen for noen år siden, er skuespiller og underholdningsprofil Tom Sterri (55). Han fikk seg en oppvekker da en legevenn uttalte at han risikerte å få hjerteinfarkt.

På midten av 2000-tallet gikk han ned hele 37 kilo etter å ha veid drøye 125 kilo. Til Dagbladet Magasinet forteller Sterri om kostholdsvanene han for lengst har lagt bak seg:

- En diger plate melkesjokolade, en pose ostepop og halvannen liter cola var kveldskos for meg tidligere, jeg tenkte ikke over hva jeg heiv innpå. Det var bare en dårlig vane, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFIL: Det var da Tom Sterri gjorde research om hjerteinfarktet «Hotel Cæsar»-rollefiguren Harry Trulsen skulle få, at han fikk beskjed om at han selv kunne bli rammet. Her i en scene med Elin Sogn. Foto: TV 2
TV-PROFIL: Det var da Tom Sterri gjorde research om hjerteinfarktet «Hotel Cæsar»-rollefiguren Harry Trulsen skulle få, at han fikk beskjed om at han selv kunne bli rammet. Her i en scene med Elin Sogn. Foto: TV 2 Vis mer

Selv om Sterri, kjent som både produsent og skuespiller i «Hotel Cæsar», setter pris på et lettere liv kjenner han også på fristelsene.

- Jeg lar meg lett friste, av nystekte vafler, for eksempel, og egg og sjokolade. Jeg er helt sjokoman, røper han overfor Dagbladet Magasinet.

Kuttet ut Cola og røyk

Da den spreke 55-åringen først bestemte seg for å gå ned i vekt, var faktisk Se og Hør en av motivasjonsfaktorene.

- Se og Hør kom med en forespørsel om å følge meg gjennom slankeperioden. Først takket jeg nei, ettersom jeg følte at det var en litt privat «greie». Men etter en stund gjorde jeg helomvending, dette var jo den perfekte motivasjonen for å klare det! For når folk går forbi deg på gata og sier «Oj, så tynn du har blitt, lykke til videre» - da må man jo til slutt klare målet man har satt seg, sa Tom Sterri til Se og Hør i 2008.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Tom Sterri har flere ganger spilt den godslige bjørnen Baloo i teateroppsetninger av «Jungelboken». Her i en scene med Magnus Ra Thuv Moustache (Mowgli) på Det Norske Teatret i år 2000. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN: Tom Sterri har flere ganger spilt den godslige bjørnen Baloo i teateroppsetninger av «Jungelboken». Her i en scene med Magnus Ra Thuv Moustache (Mowgli) på Det Norske Teatret i år 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den gang røpet den blide revy- og teatermannen at han fulgte en velkjent oppskrift for å gå ned nesten 40 kilo - et mer nøkternt kosthold og fysisk aktivitet:

- Jeg spiste mindre, men oftere, samtidig som jeg kuttet ut det meste av sjokolade og cola. Dessuten bestemte jeg meg for å gå fram og tilbake til «Cæsar»-settet, og det hjalp enormt, la Sterri til overfor Se og Hør.

I 2012 fulgte Tom Sterri opp vekttapet med nok en livsstilsendring. Da var han fast bestemt på å stumpe røyken innen utgangen av året, fortalte han til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Slanket bort 76 kilo på ett år - så ble det bryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer