- Jeg tenkte: «Hæ, hva skjedde nå?»

Vibeke Klemetsen hadde ingen planer om å trekke seg fra «71 grader nord» før legen kom.

KRITISK TIL LEGEN: Klemetsen følte seg presset ut av TVNorge-programmet, selv om legen ikke ønsket å oppfordre henne til å trekke seg. Hun mener legen burde vært klarere. Foto: TVNorge
KRITISK TIL LEGEN: Klemetsen følte seg presset ut av TVNorge-programmet, selv om legen ikke ønsket å oppfordre henne til å trekke seg. Hun mener legen burde vært klarere. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter å ha gjennomført omkring to og en halv uke med baby i magen, besluttet Vibeke Klemetsen å trekke seg fra «71 grader nord» i mandagens episode. I likhet med Phung Hang, som trakk seg i forrige ukes episode, bestemte Klemetsen seg i samråd med legene at det beste var å avslutte eventyret. Men Klemetsen er kritisk til hvordan legen gikk frem.

- Jeg ble trukket til side, og legen sa til meg at han ville foreta en bekkenløsningstest, som han fikk forklart hvordan man gjorde over telefon. Deretter ble jeg forklart at neste oppdrag ville bli mye verre enn det oppdraget vi akkurat hadde gjort. Jeg ble enormt usikker og rådvill, og spurte om han oppfordret meg til å trekke meg. Men det ville han ikke gjøre, sier Klemetsen til Seoghør.no.

Klemetsen forsto ikke helt hva som hadde skjedd da hun satt på flyet hjemover, og følte seg presset til å ta den vanskelige avgjørelsen.

- Jeg ble psyket ut av legen, og føler på en måte at jeg ble litt lurt ut av «71 grader nord» fordi legeteamet ikke var helt sikre på min situasjon. Til slutt besluttet jeg å trekke meg, men da jeg satt på flyet på vei hjem, tenkte jeg: «Hæ? Jeg var jo ikke i nærheten av å trekke meg før jeg snakket med legen. Hva skjedde nå?»

Klemetsen vurderte tidlig i løpet av «71 grader nord» å trekke seg. Etter den episoden falt det henne ikke inn igjen, før legeteamet tok kontakt i mandagens episode. I ettertid tror hun likevel at det var lurt at avgjørelsen ble som den ble.

- Jeg ønsker ikke å være kritisk til produksjonen, men jeg syntes at legen burde vært mye klarere. Men etter at jeg kom hjem og hadde fått fordøyet det hele, viste det seg kanskje at det var fornuftig at jeg trakk meg. Jeg var jo tross alt nesten fem måneder gravid og ville ikke ta noen sjanser.

Pressekontakt i TVNorge, Vivi Trøsvik, forklarer situasjonen på følgende måte:

- Det at Vibeke kommer til en slik beslutning i samråd med lege, sier noe om kvaliteten på sikkerhetsopplegget i «71 grader nord»-sammenheng. Jeg kan godt forstå at i en situasjon der man nettopp har avsluttet et oppdrag og er sliten, preges man av den psykiske belastningen av å være på tur. Da kan nok legens ord oppfattes som overtalende, sier Trøsvik til Seoghør.no.

- Vibeke sier jo selv i ettertid at hun tror dette var den mest fornuftige løsningen, og jeg syns det står respekt av det hun selv sier, nemlig at det er best å gi seg mens leken er god, uten å risikere noen ting, forklarer hun.

«71 grader nord» sendes mandager kl. 20.30 på TVNorge. Se vår store TV-guide her!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Lever med smerter etter «71 grader nord»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer