- Jeg tenkte for meg selv: «Mamma lever»

Både moren og broren til Else Kåss Furuseth tok sitt eget liv.

SNAKKET OM SORGEN: Else Kåss Furuseth fortalte om sorgen etter tapet av mor og bror under innspillingen av Skavlan torsdag. Foto: STELLA PICTURES
SNAKKET OM SORGEN: Else Kåss Furuseth fortalte om sorgen etter tapet av mor og bror under innspillingen av Skavlan torsdag. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Komikeren og skuespilleren Else Kåss Furuseth (31) gjestet torsdag «Skavlan»-studioet i Stockholm. Under besøket fortalte hun om tapet av moren og broren. Begge tok sitt eget liv.

Else var elleve år da moren gikk bort.

- Jeg husker jeg fikk høre at mamma hadde svelget noen piller, og at hun hadde dratt på hytta. Det jeg var mest opptatt av der og da, var at hun hadde dratt på hytta. Faren min hadde nemlig sagt at det ikke gikk an på vinteren fordi det var så mye snø der oppe. Og hver morgen da jeg våknet i etterkant tenkte jeg for meg selv: «Mamma lever, mamma lever». Men så oppdaget jeg jo at hun ikke gjorde det. Så du kan jo si det ble noen dårlige morgener på den tiden, sa hun ifølge VG.

Nå har 31-åringen laget forestillingen «Kondolerer», som handler om sorg, og hvordan livet blir for dem som mister noen som står dem nær. Stykket har premiere på Torshovteateret i Oslo lørdag.

For to og et halvt år siden mistet Kåss Furuseth broren. Beskjeden fikk hun rett etter at hun hadde gått av scenen etter et stand up-show.

- Det å være redd for at noen skal dø er den vondeste følelsen av dem alle. Han ville diskutere med meg muligheten for ikke å leve lenger, om retten til å ta sitt eget liv og filosofere rundt emnet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Taus om sin nye kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer