- Jeg tenkte bare «er du gæærn?»

Alexander Rybak ba Dennis Storhøi om råd.

SPILTE SAMMEN: Alexander Rybak og Dennis Storhøi ble gode venner da de spilte sammen i forestillingen «Spelemann på taket» på Oslo Nye i 2007.  Foto: SCANPIX
SPILTE SAMMEN: Alexander Rybak og Dennis Storhøi ble gode venner da de spilte sammen i forestillingen «Spelemann på taket» på Oslo Nye i 2007. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Onsdag var tidligere Eurovision-vinner, Alexander Rybak (24), en av publikummerne under Peer Gynt-spelet på Gålåvatnet.

Og 24-åringen synes det var stor stas å få treffe igjen kameraten og tidligere «Spelemann på taket»-kollega Dennis Storhøi (50), som spiller hovedrollen som Peer.

De to stjernene har hatt god kontakt siden samarbeidet i «Spelemann på taket» på Oslo Nye i 2007, og ifølge Alexander er Storhøi en av dem som fikk han til å innse sitt store potensiale før han slo gjennom i MGP i 2009, skriver VG. 

- Jeg er ikke noen skuespiller, men Dennis fikk meg til å føle meg som en. Han lærte meg at det går an. Bare du har riktige mennesker rundt deg, greier du å få ut flere sider av deg selv, sier Rybak til avisen. 

Storhøi var en viktig støttespiller for MGP-helten under tiden i oppsetningen, og Rybak, som er godt kjent for sin egenrådighet, kan også avsløre at den anerkjente skuespilleren har blitt en mentor for ham.

- Dennis er den jeg spør om råd. Det er ham jeg ringer eller sender SMS når jeg trenger det, sier han, og forteller også at han har lært mye av skuespillerstjernen
 
- Han lærte meg å spare masse energi. Du ser på Dennis at han er rolig og behersket - men så, på scenen, kommer gløden. Det er noe av det jeg lærte mest av ham - å spare på kruttet til det gjelder. 

24-åringen skal til og med ha bedt Storhøi om råd et kvarter før han gikk på scenen og vant Eurovision i Moskva i fjor. 
 
Da ble selv hans erfarne mentor litt nervøs.

- Jeg tenkte «er du gæærn?», humrer Storhøi til VG, men innrømmer at han fikk gitt noen tips til unggutten under MGP-deltagelsen:

- Vi snakket mest sammen før den norske finalen. Jeg ba bare Alexander om å gi av den gleden og det overskuddet han har. Hvis man har det gøy på jobb er det jo det som smitter.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Forferdelig å være bar og sexy i regn