Stian Blipp:

Jeg tenkte: - Shit, nå er det noe som ikke stemmer

«Senkveld»-programlederen forteller hva som skjedde da han slet seg ut i 2014.

PAUSE: I en ny podkast røper Stian Blipp at han i 2014 måtte ta seg en pause fra livesendingene i «Idol». Her avbildet i slutten av november det året. Foto: NTB Scanpix
PAUSE: I en ny podkast røper Stian Blipp at han i 2014 måtte ta seg en pause fra livesendingene i «Idol». Her avbildet i slutten av november det året. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da TV 2 i april i fjor kunne avsløre at det var Stian Blipp (29) og Helene Olafsen (29) som skulle ta over spakene til det populære programmet «Senkveld», var det nok mange som jublet.

Den blide bergenseren hadde allerede skaffet seg bred programledererfaring gjennom å ha ledet programmer som «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste årene hadde hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

Det er kanskje likevel den populære sangkonkurransen «Idol» mange forbinder ham med, der han støttet de unge deltakerne, og ledet seerne gjennom to sesonger.

Forrige uke kunne Stian Blipp derimot fortelle om det som viste seg å være den tyngste perioden i hans liv, da han gjestet komiker Morten Ramms (40) podkast «Må på behandling - Med Morten Ramm».

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

Jobbet for mye

Poenget med podkasten er å fortelle om en periode i livet der man burde vært til behandling, og på spørsmål fra Morten Ramm om hva som har vært nettopp den perioden i Stians liv, åpner han opp.

- Jeg lurer på om det var 2014, da gjorde jeg min andre sesong av «Idol». Jeg tror jeg gjorde ni tv-programmer på tre år, som var helt sinnssykt mye, sier han.

Videre forteller Stian at i og med at han i utgangspunktet er stand up-komiker, var dette en rolle han bar med seg de første årene han jobbet i tv. Dermed satt mentaliteten om at han skulle komme med noe nytt og fresht dypt i ham. Med latter i stemmen fortsetter tv-profilen:

- En «Idol»-sesong varer jo i fem år, den er så lang. Jeg lurer på om det er 28 episoder, det er sinnssykt mye.

SJOKKTALL: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl har sett hvor mye penger Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer Vis mer

- Noe som ikke stemmer

Stian innrømmer også at han er en person som både kan bli furt og lei, men at han sjelden eller aldri blir sint. Da han ble tutet på av en annen bilist på vei hjem fra jobb en dag, ble han fylt med raseri. Det var etter denne hendelsen at han merket at noe ikke var som det skulle.

- Da tenkte jeg bare «shit, nå er det noe som ikke stemmer». Så gikk jeg rundt med en rar følelse av å være sint og lei meg dritlenge, helt til jeg fikk en sinnssyk klausfølelse (klaustrofobisk følelse, journ.anm.). Jeg var så sliten og lei og sint, og jeg visste ikke hva som gjorde det. Jeg klarte ikke å sortere, jeg visste bare at det var mye ting, forteller han i podkasten.

Det hele endte med at Stian ble utslitt og så seg nødt til å kaste inn håndkleet og ta seg en liten pause fra livesendingene i «Idol». Etter å ha brutt sammen hjemme en kveld, ringte 29-åringen produksjonen og sa at han måtte ha en uke fri.

PROGRAMLEDER: Stian Blipp ledet seerne gjennom «Idol» i to sesonger. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Stian Blipp ledet seerne gjennom «Idol» i to sesonger. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk «Idol»-vikar

Dette førte til at kanalen opplyste om at Stian hadde lungebetennelse, og Guri Solberg (42) steppet inn som programledervikar den uken.

- Dette har jeg ikke fortalt til noen tror jeg, men jeg booket et fly til Napoli for én. «Jeg må stikke et sted nå hvor det ikke er noen nordmenn». Jeg stakk dit alene, og var i Napoli i én uke. Da fikk jeg det på avstand, avslører TV 2-profilen overfor Ramm.

TV 2 ønsker ikke å kommentere Stian Blipps opplevelse den gang, men kommer med en generell kommentar om hvordan de ivaretar programledernes ve og vel.

- På generelt grunnlag kan vi opplyse om at alle programlederne som er knyttet til TV 2s programavdeling har kontinuerlig tilbud om relevant ekstern oppfølging - i tillegg til den daglige oppfølgingen som både prosjektleder og programlederansvarlig har ansvar for, sier Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2, til Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med Stian Blipp , som ønsker å presisere at det ikke var noe stor dramatikk rundt denne episoden, og at han i dag har lagt det bak seg.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt etter nytt Instagram-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer