DOLKET I RYGGEN: Håvard Berg Fossum ser på, mens Martin Winther tar avskjed med kona Hilde. Foto: TVNorge
DOLKET I RYGGEN: Håvard Berg Fossum ser på, mens Martin Winther tar avskjed med kona Hilde. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg tenker på det hver eneste dag

Martin Winther reagerte med raseri etter at han ble dolket i ryggen og stemt hjem fra «71 Grader Nord».

Publisert
SEHER.NO: I mandagens episode av «71 Grader Nord» var det Martin Winther som måtte forlate gruppa, etter at Håvard Berg Fossum fikk Stian Fjerdingen med på en plan om å få ut enten Martin eller Hilde Winther. Hilde stakk av med frikortet, og Martin måtte hjem.

- Akkurat der og da ble jeg jævlig forbanna. Man føler at det er takken man får, etter å ha hjulpet alle så mye gjennom hele turen. Det er klart det er frustrerende, sier han til Seher.no.

Ble rasende.
Winther reagerte med sinne, og kastet den første steinen han fant til skogs.

- Jeg har ikke for vane å kaste steiner i skogen, men det var min måte å få ut frustrasjonen på. Hadde det vært en gipsvegg der, hadde jeg sikkert slått hull på den. Jeg kan bli litt urasjonell, sånn er jeg når jeg blir såret og dolket i ryggen på den måten. Jeg vet det er et spill, men det er ikke det samme som Ludo eller Monopol.

En av tingene som gjorde Martin spesielt frustrert, var at han tidligere i konkurransen hadde snakket med nettopp Håvard, om at de ønsket å komme lengst mulig uten å dolke noen i ryggen.

- Håvard og jeg hadde tidligere snakket om at ingenting hadde vært bedre enn å stå på Nordkapp og føle man har bidratt hele veien, enn å skvise ut noen eller prøve å lure seg til en enklere finale. Jeg skjønner ikke at folk ikke har mer tro på seg selv, og tro på at man kan slå de andre, i stedet for å ty til ufinheter og avtalebrudd.

Ikke langsint.
Til tross for skuffelsen og reaksjonen der og da, sier Winther at han ikke er sint på Berg Fossum den dag i dag.

- Jeg er ikke langsint, og har kommet over skuffelsen nå. Jeg har også vært i Trondheim og møtt Håvard ved flere anledninger. Likevel tenker jeg på det som skjedde hver eneste dag, sier han til Seher.no.

Det var Martins kone Hilde som vant frikortet i konkurransen, der deltagerne skulle gjennom en løype, samtidig som de ble skutt på med paintball-kuler av de andre deltagerne. Martin unnlot å skyte på Hilde. Hadde han ikke gjort det, ville han sannsynligvis ha vunnet frikortet selv.

- Jeg valgte å ikke skyte på Hilde i frikortkonkurransen. Hadde jeg skutt på henne, ville jeg vunnet frikortet, men da ville hun blitt stemt ut. Så på en måte kan jeg takke meg selv for at jeg ble stemt ut.

Brøt ut i gråt.
Hilde brøt ut i gråt da det ble klart at ektemannen måtte reise hjem. Martin sier til Seher.no at han er stolt over konas innsats i TVNorge-serien.

- Jeg er kjempestolt over Hilde. At hun kom lenger enn meg synes jeg bare er bra. Hun har vunnet en duell, fått flest frikort og virkelig stått på gjennom hele konkurransen.

Det skuffende nederlaget til tross: Martin Winther ser tilbake på reisen med stor glede, og er takknemlig for at han fikk være med på det han ser på som et minne for livet.

- Man må ikke glemme at det har vært et fantastisk eventyr, som jeg er veldig glad for at jeg fikk ta del i. Jeg har opplevd utrolig mye, blant annet å være blant de første i «71 Grader Nord»-historien til å komme opp på toppen av Stetind. Jeg har også hoppet i Trollveggen, det oppfordrer jeg alle som synes det ser gøy ut til å melde seg på. Opplevelsene er verdt så mye.

«71 Grader Nord» ser du mandager klokken 20.30 på TVNorge. Se vår TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig godtroende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer