SLITER MED SEKSTI: Forfatter Lars Saabye Christensen synes det er tøft å fylle 60 år i år, da han mener det er et tegn på at tiden hans på jorden snart begynner å renne ut. Her på «Halvbroren»-premieren på Filmens Hus i Oslo i høst.   Foto: Stella Pictures
SLITER MED SEKSTI: Forfatter Lars Saabye Christensen synes det er tøft å fylle 60 år i år, da han mener det er et tegn på at tiden hans på jorden snart begynner å renne ut. Her på «Halvbroren»-premieren på Filmens Hus i Oslo i høst. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg tenker mye på døden

Forfatter Lars Saabye Christensen innser at han ikke har all verdens tid på jorden igjen.

SEOGHØR.NO: Forfatter Lars Saabye Christensen (59) er en av vår tids aller største forfattere, og har servert store leseropplevelser som «Halvbroren», «Beatles», og «Herman».

I september fyller den populære forfatteren 60 år, og han innrømmer at han tenker mye på at hans tid på jorden snart er omme.

- Jeg innrømmer at dette med 60 sitter litt langt inne for meg. Jeg gjør meg mange tanker, og ikke alle er gode. Jeg tenker mye på døden. Jeg har for så vidt alltid tenkt mye på døden. Og nå må jeg se i øynene at det blir mindre tid igjen, sier han til Dagbladet.

Men nå går den populære forfatteren med erobringsplaner…

- Nå er det altså tid for vareopptelling. Ikke over ting jeg har gjort, men ting jeg har lyst til å gjøre. Ikke at jeg vil gå over isbreer eller bestige høye fjell. Jeg prøver å erobre tida, sier han i samme intervju.

Og med det mener han at han skal slutte å kaste den bort.
 
LES OGSÅ: - Man blir litt rar og sær