ERFAREN: Anne Marie Ottersen fyller snart 70 år, og forteller til VG at hun ofte tenker på døden.  Foto: Stella Pictures
ERFAREN: Anne Marie Ottersen fyller snart 70 år, og forteller til VG at hun ofte tenker på døden. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg tenker en del på døden

Anne Marie Ottersen så døden i øynene da hun fikk hjernesvulst. Nå forteller hun at alltid har vært redd for å dø.

SEOGHØR.NO: En av Norges mest folkekjære skuespillere, Anne Marie Ottersen (69), gikk gjennom en tøff tid da hun fikk hjernesvulst i 2007.

Den erfarne skuespilleren fyller snart 70, og forteller til VG at hun ofte tenker på døden.

- Jeg tenker en del på døden. Har alltid vært redd for å dø. Men døden er en skjebne som er felles for alt som lever. Vi må akseptere det. Jeg så døden i øynene da jeg fikk hjernesvulst for noen år siden, men jeg opplevde ikke at det var noe «bak der», sier Ottersen til avisen.

TØFFE TAK: Takket være at hun er i svært god fysisk form jobbet Anne Marie Ottersen seg raskt tilbake etter operasjonen.  Foto: Se og Hør
TØFFE TAK: Takket være at hun er i svært god fysisk form jobbet Anne Marie Ottersen seg raskt tilbake etter operasjonen. Foto: Se og Hør Vis mer

Det var da hun var på påskeferie i 2007 at den tidligere «Fredrikssons Fabrikk»-skuespilleren fikk noe helt annet enn manus og replikker å tenke på.


På ferie med hele familien kollapset den folkekjære skuespilleren.

– Jeg tenkte; «Er det slutt alt nå? Jeg har så mye jeg skal gjøre. Barna mine! Mannen min! Nå dør jeg...»

Det viste seg at en svulst hadde ligget og presset på hjernehinnen. Den viste seg heldigvis å være godartet, og ble operert bort en ukes tid etterpå.

GIFT I MER ENN 24 ÅR: Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen.  Foto: Se og Hør
GIFT I MER ENN 24 ÅR: Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg besvimte og lå der med kramper, det må ha vært helt forferdelig for familien som sto og så på, fortalte Anne Marie til Se og Hør.

- Vi fikk panikk begge to

Tidligere har Anne Marie avslørt til Dagbladet Magasinet hvordan det var da hun falt for sin ektemann gjennom 24 år, Lasse Lindtner.

- Vi møttes under oppsetningen av «En handelsreisendes død» i Oslo. Da var han overraskende blitt separert, og han var virkelig et fruktfat den gangen. I starten ble det noen småmøter, så ble det plutselig mer og mer.

- Vi fikk litt panikk begge to, for det var jo ti år mellom oss - «den gærne veien» som folk sa den gang. Jeg sa til meg selv: Han er 30 og ser ut som Adonis, jeg er 40 og kommer alltid til å være «hun gamle», sa  Anne Marie til avisen.

LES OGSÅ: Kollapset på ferie