PASS OPP, EMMA TALLULAH: Jaa9 (t.v.) og OnklP (t.h) har ingen kvaler med å rette et spark mot Märtha og Aris nyeste engel dersom hun ikke oppfører seg på fest i fremtiden. Foto: Seher.no, Linn Belck-Olsen
PASS OPP, EMMA TALLULAH: Jaa9 (t.v.) og OnklP (t.h) har ingen kvaler med å rette et spark mot Märtha og Aris nyeste engel dersom hun ikke oppfører seg på fest i fremtiden. Foto: Seher.no, Linn Belck-OlsenVis mer

- Jeg tar heller et nakkeskudd

Mia Gundersen får passet påskrevet av plateklare Jaa9 og OnklP.

SEHER.NO: Rapperne Jaa9 og OnklP - som egentlig heter Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien - er ute med sin nye plate Bondedramatikk. 

Fredag kveld holdt de releaseparty på utestedet Dattera til Hagen i Oslo, og SeHer.no fikk innpass hos gutta før konserten.

Men duoen - som tidligere har hatt hatt suksess med singelen "Kjendisparty" og sunget med Rune Rudberg på plata "Sjåre Brymæ" - avviser at de har planer om samarbeid med noen flere celebriteter.

- Heller nakkeskudd enn Mia

- Vi føler vi har fått jobbet med alle de folka vi vil, men kunne vi velge èn kjendis å jobbe med nå, så måtte det vært Mia Gundersen, smiler Jaa9 (26).

- Nei, for faen! Da tar jeg heller et nakkeskudd! roper OnklP (24) og ler så han rister i lenestolen.

Plata, som inneholder både nye og gamle låter, har de lenge snakket om å lage. Nå har den endelig blitt en realitet, og de er ikke det minste redde for å bli slaktet av kritikene.

- Alt dette med terningkast tar vi veldig med ro. (...) Skiva er litt sånn tilbake til 2003. Vi rappet annerledes den gangen. Fortere. Jævli fort. Vi hadde flere punchlines og en mer fleipete tone før vi ble så seriøse og sell-out som nå.

- Er Gaute aktuell?

De innrømmer gjerne at de har en tendens til å sparke både til høyre og venstre med tekstene sine, noe hiten "Kjendisparty" fra deres forrige album er et godt eksempel på. Men hvilke kjendiser står i blinksiktet denne gangen?

- Vi har alltid brukt referanser fra aktuelle nyheter. I og med at det er mange gamle låter på skiva blir det endel referanser fra for eksempel 2005 og ting som skjedde da vi var i studio den gangen, forteller OnklP.

- Det er jo noen stikk her og der, for eksempel mot Gaute Grøtta Grav. Han er kanskje ikke like aktuell i 2008..?, fleiper Jaa9.

- Hvem er Tallulah?

De to gliser selvsikkert under capsene, men blir plutselig helt stille når vi spør om de kommer til å rappe om  Emma Tallulah, som jo er ganske aktuell i dag.

- Emma Tallulah? Hvem er det? Jaa9 ser spørrende på kompisen som igjen stirrer tomt på SeHer.no's utsendte.

- Det nyeste familiemedlemmet til Märtha og Ari Behn.

- Åh jo, dèt er klart!! Hvis hun oppfører seg drøyt på fest og driter seg ut og sånn! Da må hun passe på. Men hun har jo ca 16 gode år foran seg før den tid kanskje, spår de to kameratene.

- Ja, men dere er vel aktuelle om 16 og også, eller..?

- Ja jøss! Da er vi.. i 40-årene.. Ja, faen da er det kanskje viktigere for oss enn noen sinne å rappe om 16-åringer, ler Jaa9.

Klare for turnè

Men det er fremdeles lenge til, og før den tid skal gutta ut på turne med sitt nye album.

- Vi har blitt booket til både små og store byer, men alt er ikke 100% klart enda. Det settes opp mens vi sitter her og snakker faktisk, forteller Jaa9.

- Men, noen byer er allerede klare, som Lilllehammer, Rena, elverum, Gjøvik.. For ikke å glemme Svolvær!!

OnklP begynner automatisk å gapskratte og avslører at når de skal dit må de ta med seg et ekstra arsenal med capser.

- Capser?

- De er helt ville etter capser der oppe. Vi burde få oss egne Jaa9 og OnklP-capser til å ta med opp til de Svolvær-folka.

Har du et tips om de norske kjendisene? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: OnklP slått konkurs