- Jeg tapte flere tusen på kort tid

«Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim avslører sitt dårligste økonomiske valg noensinne.

SEOGHØR.NO: Onsdag er «Luksusfellen» tilbake på TV-skjermen når den ellevte sesongen rulles i gang på TV3.

TAPTE FLERE TUSEN: Luksusfellen-ekspert Hallgeir Kvadsheim forteller at han som 16-åring tapte 10-15 tusen kroner på aksjer i et selskap som gikk konkurs. Nå er Kvadsheim og Luksusfellen tilbake på TV3. Foto: TV3
TAPTE FLERE TUSEN: Luksusfellen-ekspert Hallgeir Kvadsheim forteller at han som 16-åring tapte 10-15 tusen kroner på aksjer i et selskap som gikk konkurs. Nå er Kvadsheim og Luksusfellen tilbake på TV3. Foto: TV3 Vis mer

Hallgeir Kvadsheim har vært ekspert i programmet i mange år. Men trodde du han har en helt plettfri økonomisk fortid, stemmer nok ikke det helt.

- Det dårligste økonomiske valget jeg har tatt, tok jeg da jeg var 16-17 år gammel, og kjøpte aksjer i et rederi som gikk konkurs. Det ga meg god lærdom. Hvis man skal prøve å tjene raske penger, så er det fort gjort å tape de pengene. Så jeg er glad for at jeg fikk den lærdommen så tidlig, sier han til Seoghør.no.

Kvadsheim hadde først tjent penger på shipping-selskapet Bergesen. Men det var da han skulle satse for andre gang, det gikk galt.

Tapte flere tusen på aksjer

- Jeg tapte 10-15 tusen kroner. Jeg hadde fått med meg moren min til banken, for jeg hadde ikke lov til å handle aksjer selv. Så gikk jeg «all inn» på et obskurt rederi i Stavanger, som gikk konkurs.

- Det var surt. Jeg hadde sett for meg bilen jeg skulle kjøpe på 18-årsdagen. Det ble bil på 18-årsdagen likevel, men den var nok litt mer rusten enn den jeg så for meg da jeg kjøpte de aksjene, sier Kvadsheim.

«Luksusfellen»-kollega Silje Sandmæl oppfordrer folk som har økonomiske problemer til å melde seg på TV3-programmet.

- Det er veldig mange som har problemer, flere enn det folk tror. Så det gjelder å snakke mer om det, fordi det er et litt tabubelagt tema. Men de som er med på «Luksusfellen» får hjelp og mye støtte etterpå, så selv om man kvier seg litt, så er det ingenting å kvie seg for. I tillegg blir man sett på som tøff når man har vært med, sier hun til Seoghør.no.

«Luksusfellen» har sesongpremiere onsdag klokken 20.30 på TV3.

LES OGSÅ: Drakk 24 bokser Red Bull på én dag