- Jeg syntes jo det var et helvete

Den norske langrennsstjernen Øystein Pettersen følte seg hjelpesløs, da datteren meldte sin ankomst på fødestua.

LANGRENNSSTJERNE: Øystein Pettersen er en av Norges mest profilerte langrennsløpere. Foto: Scanpix
LANGRENNSSTJERNE: Øystein Pettersen er en av Norges mest profilerte langrennsløpere. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske gullvinneren i lagsprint fra Vancouver-OL, langrennsløperen Øystein Pettersen (29), kunne i mars juble over å ha blitt pappa for første gang.I et intervju med Dagbladet sier Pettersen at selv om han er svært stolt over å ha blitt far, var forberedelsene til - og selve - øyeblikke dat kjæresten Ellen Sandbakken skulle føde vesle Oda en skremmende opplevelse.– Det gikk ganske fort. Vi reiste på sjukehuset halv elleve og jeg var pappa klokka tre. Nå har ikke jeg noen erfaring, jeg syntes jo det var et helvete, men de sa at det gikk om ikke smertefritt, så i hvert fall etter boka. Jeg gjorde ingenting annet enn å stå og stirre, følte jeg. Altså, det var ingenting jeg kunne gjøre som hjalp, men du setter deg ikke ned og leser avisa, liksom. Du bare er der og stirrer og føler at «er det noe jeg kan gjøre som er verre enn det jeg gjør nå?».Heller ikke forberdelsene til fødselen på pappakurs, ble en lett opplevelse for den kommende faren.– Pappakurset var kanskje det mest skremmende av alt, og jeg ser humoren i det. Der satt vi, femten par i et lite rom, sammen med en – skal vi si eksotisk – jordmor. De er jo litt halverotiske, disse jordmødrene. Og så var det masse frodige damer som så ut som …Vi så jo ut som en gjeng idioter, ikke sant, detvar voldsomme damer og skremte menn som ikke visste hva dette var for noe, og så skulle vi liksom småprate, og det eneste vi hadde felles, var at vi skulle bli foreldre. Det var liksom … Jada!, sier han til Dagbladet. Bli fan av Seoghør.no på Facebook her Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255 Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255. LES OGSÅ: Droppet skisprinten for datteren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer