- Jeg synes synd på Therese

Therese Johaugs lillebror Karstein føler med søsteren.

VAKKER: Skiprinsessen Therese Johaug har ikke lykkes optimalt under OL. Broren Karstein føler med henne. Foto: Stella Pictures
VAKKER: Skiprinsessen Therese Johaug har ikke lykkes optimalt under OL. Broren Karstein føler med henne. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Therese Johaug (25) har ikke hatt full suksess i skisporet i OL. Langrennsjentene har slitt med dårlige ski, noe som har resultert i at medaljene har uteblitt i de fleste øvelser.

Lillebror Karstein (21) er selv en habil langrennsløper og føler med storesøsteren.

- Det er klart jeg synes synd på Therese. Jeg så stafetten på TV og synes jeg aldri har sett henne gå bedre teknisk på ski. Men det var akkurat som det var full brems på skiene, sier han til Oppland Arbeiderblad.

Han kaller smørebommen en skandale.

 

Jobber knallhardt

Karstein håper det kommer til å gå bedre med Therese og de andre nordmennene videre i lekene i Sotsji.

- Jeg vet hvor knallhardt Therese jobber hver eneste dag. Da fortjener du bedre ski enn de har hatt i de siste konkurransene, sier han til avisa.

 

Søvnløs

OL har ikke bare vært preget av dårlige ski for Dalsbygdas skiprinsesse. Natten før hun gikk inn til en fjerdeplass i 15-kilometeren, lå hun søvnløs.

Dagen før fikk hun den triste beskjeden om at hennes gode venn, broren til lagkamerat Astrid Uhrenholdt Jacobsen, hadde gått bort.

- Som dere sikkert vet, var det mange følelser som kom etter det som skjedde. Jeg fikk ikke den oppladningen til skirennet som jeg skulle ha, sa hun til pressen etter den tunge dagen.