- Jeg synes ikke noe om at man skal kunne gå kledd som man vil i treningsstudioer

Rister på hodet av dype utringninger og bar mage på gymmen.

STERKE MENINGER: Kari Jaquesson er kjent for å si hva hun mener - og til Dagbladet Magasinet retter hun krass kritikk mot de som kler seg løssluppent når de er på trening.

 Foto: Espen Solli / Se og Hør
STERKE MENINGER: Kari Jaquesson er kjent for å si hva hun mener - og til Dagbladet Magasinet retter hun krass kritikk mot de som kler seg løssluppent når de er på trening. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Trimdronning Kari Jaquesson (53) er kjent for sine sterke meninger og for å ytre dem høyt. I et stort portrettintervju med Dagbladet Magasinet snakker hun blant annet ut om «suge pikk»-rabalderet som herjet under 8.mars-komiteens møte i februar.

Og også i Dagbladet Magasinet-intervjuet får 53-åringen vist at hun ikke er blant dem som holder meningene sine for seg selv - til jubel fra noen, og forskrekkelse for andre. 

Jaquesson sier nemlig at hun ikke er fan av kvinner som bruker dype utringninger og bar mage på gymmen.

- Jeg synes ikke noe om at man skal kunne gå kledd som man vil i treningsstudioer. Én ting er det hygieniske, men så er det den visuelle atmosfæren. Det er forstyrrende. 

Kaster stein i glasshus?

- La oss si at jeg hadde sittet her med en sånn utringning. Det hadde gitt en helt annen opplevelse av meg, og det hadde vært veldig tåpelig hvis jeg hadde blitt sjokkert over at du kastet et blikk. Kler du deg med bar mage på helsestudio, er det ikke for at ingen skal se magen din.

STERKE MENINGER: Kari Jaquesson er både treningsguru og Kvinnegruppa Ottar-medlem, og er ikke redd for å snakke ut og å si sin mening høyt.  Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STERKE MENINGER: Kari Jaquesson er både treningsguru og Kvinnegruppa Ottar-medlem, og er ikke redd for å snakke ut og å si sin mening høyt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Nok et rabalder ble skapt i fjor, da Jaquesson kritiserte treningsmagasinet Shape-Up for å bruke lettkledde modeller på front, skriver Dagbladet Magasinet. Flere mente at trimdronningen kastet stein i glasshus, ettersom hun selv poserte lettkledd på eget bokomslag på midten av 2000-tallet.

Hun innrømmer at dét kanskje ikke var helt heldig:

- Den kritikken aksepterer jeg fullt ut. Den var berettiget. Det var litt diskusjon fram og tilbake med forlaget, men jeg sa jo OK. Etter at det bildet ble tatt, har nok bevisstgraden min økt. Da jeg var på TV de første årene, visste jeg ikke bedre. Jeg gikk kledd som på gymmen.

Kari Jaquesson gir deg sine beste treningstips for påsken:

Lar ikke kritikken gå inn på henne

I et intervju med Seoghør.no gjort våren 2013 fortalte Jaquesson at hun ikke bruker energi på utspill som rettes direkte mot henne personlig:

- Kritikk som går direkte på meg som person bryr jeg meg ingenting om. Jeg er veldig trygg på meg selv, og jeg synes det er synd at noen heller bruker krefter på det, enn å faktisk sette seg inn i en sak og ha meninger om den. La oss heller diskutere sak.

Det trimdronningen ønsker å oppnå, sa hun i intervjuet, er at folk skal bli flinkere til å snakke om temaet, fremfor å henge seg opp i personene som debatterer.

- Jeg blir ikke overrasket over reaksjonene som kommer, men noen ganger blir jeg litt skuffet. Folk unngår ofte selve saken, og henger seg heller opp i form, eller tilegner meg egenskaper som ikke er vesentlig for selve debatten. Jeg synes det er flott med debatt, men la oss debattere saken, og ikke personers måte å si ting på. Det er bortkastet energi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer