Per Sandberg og Bahareh Letnes:

- Jeg synes hun har vært steike tøff

Det mye omtalte paret åpner opp i et felles intervju etter mediestormen.

ÅPNER OPP: I et nylig intervju med bladet Her og Nå forteller Per Sandberg og Bahareh Letnes åpenhjertig om tiden etter mediehysteriet. Foto: Espen Sand / NTB scanpix
ÅPNER OPP: I et nylig intervju med bladet Her og Nå forteller Per Sandberg og Bahareh Letnes åpenhjertig om tiden etter mediehysteriet. Foto: Espen Sand / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har virkelig stormet rundt den tidligere fiskeriministeren Per Sandberg (58) og hans kjære Bahareh Letnes (28) de siste månedene.

Blant annet har Sandberg høstet mye kritikk etter den mye omtalte Iran-ferien, etter at han tok med seg jobbtelefonen til utlandet. Men også Letnes har fått kjørt seg i mediene etter at hun ble anklaget for å være en spion for det iranske regimet.

Mediestormen endte med at Sandberg trakk seg som både statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet.

Ferien fikk også flere til å sette spørsmålstegn om relasjonen mellom Sandberg og Letnes, og i juli bekreftet Sandberg til TV 2 at han og Letnes er et par.

Nylig har paret, i sitt første felles intervju siden mediestormen, uttalt seg åpenhjertig om forholdet til Her og Nå.

MEDIEHYSTERI: Per Sandberg og Bahareh Letnes har virkelig fått satt forholdet på prøve, her under et møte med pressen i Arendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MEDIEHYSTERI: Per Sandberg og Bahareh Letnes har virkelig fått satt forholdet på prøve, her under et møte med pressen i Arendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Tøffe tider

Det har gått knappe tre uker siden Sandberg fikk beskjeden om at han ble ilagt seks måneders karantene før han kan bygge opp sin nye karriere.

Til Her og Nå forteller Sandberg at han i tiden fremover vil bruke tiden med sin kjære Letnes. Sistnevnte har i løpet av kort tid blitt et kjent ansikt i mediene, og ble raskt plassert i offentlighetens søkelys.

Det er tydelig at det har vært noen tøffe uker for Letnes, og at hun trenger tid til å bygge seg opp igjen etter mediehysteriet.

- Jeg synes hun har vært steike tøff som har klart å stå i dette, og samtidig ivaretatt jobben midt oppi det hele. Tro det eller ei, men vi har hatt noen fantastiske uker sammen nå, forteller Sandberg til Her og Nå.

Videre forteller 58-åringen at paret har lært mye den siste tiden, noe som har resultert i at de har kommet nærmere hverandre.

Saken fortsetter nedenfor.

Ikke planlagt

Letnes avslører i intervjuet at det ikke var planlagt å dele med offentligheten at de hadde blitt kjærester.

- Jeg var ikke klar for det. Hele sommerferien min ble ødelagt av dette. Vi hadde begge fortjent å ha en fin sommerferie som alle andre, men den ble helt ødelagt av journalister, forteller Letnes.

Den tidligere missedronningen legger ikke skjul på at det var vanskelig å bli omtalt som en spion som jobber for det iranske regimet.

- Det var veldig vondt å bli stemplet som en spion, for det eneste jeg vil er å bidra her i verden. Jeg vil gjøre det jeg kan for å skape litt mer rettferdighet, og når det er målene mine, er det veldig vondt å bli stemplet slik som jeg ble, sier hun til Her og Nå.

Sandberg er støttende overfor kjæresten, og beskriver alt oppstyret som et angrep på Letnes.

SIDE OM SIDE: Per Sandberg og norsk-iranske Bahareh Letnes møttes for to år siden. Da var Per fortsatt gift. I juli bekreftet Sandberg at de er blitt kjærester. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SIDE OM SIDE: Per Sandberg og norsk-iranske Bahareh Letnes møttes for to år siden. Da var Per fortsatt gift. I juli bekreftet Sandberg at de er blitt kjærester. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Paret er for tiden samboere i Oslo, og avslører i intervjuet at de om kort tid skal reise tilbake til Iran.

Det er tydelig at paret ser for seg en fremtid sammen, og i intervjuet beskriver de kjærligheten som «hundre prosent ekte».

Duoen legger ikke skjul på at de tror det er mye misunnelse i bildet, og at de har sett seg lei på spørsmål om forholdet mellom dem kommer til å vare.

I slutten av måneden kommer paret også ut med en ny bok som de tror vil overraske flere.

Saken fortsetter nedenfor.

AVGÅTT STATSRÅD: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur», men nå har reisen bidratt til at han gikk av som fiskeriminister og nestleder i Frp. Vis mer

Holdt pressekonferanse

Den tidligere Frp-politikeren stiller seg uforstående til den enorme dimensjonen stormen har fått.

Han har innrømmet at det var feil å ta med seg jobbtelefonen på tur, og at han skulle sagt fra hvor han dro til Statsministerens kontor. Men han liker svært dårlig beskyldningene om at kjæresten har et nettverk opp mot regimet i Iran.

I midten av august valgte Letnes og Sandberg å holde en pressekonferanse der sistnevnte ønsket å svare på alt av spørsmål mediene lurte på.

MØTTE PRESSEN: Per Sandberg og kjæresten Baharet Letnes møtte pressen etter å ha lovet et oppgjør. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Mest fokus fikk i stedet hans svært krasse beskyldninger mot pressen, blant annet at flere av de største mediene «nesten har henrettet» hans nye flamme.

Under møtet med pressen benektet Letnes selv på det sterkeste at hun skal ha bindinger til regimet.

- Dette er helt feil. Det har jeg sagt flere ganger, men jeg har skjønt at det ikke hjelper. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si, jeg bare ber alle de som sier slike ting, og som har skapt en farlig situasjon for meg, skal komme med bevis. Da skal jeg legge meg helt flat, sa hun og la til:

- Det er bare tull. Jeg er ekte, Per er ekte og kjærligheten mellom oss er ekte! Og det med at jeg blir beskyldt for å være en spion i Norge - nå som Per er arbeidsledig, hva skal jeg med Per da hvis jeg hadde vært en spion?

LES OGSÅ: Per Sandberg raser etter flyktningsoppslagVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer