- Jeg synes det gjenstår tre verdige finalister

Bjørn Maaseide er ikke bitter etter at han røk ut av «Mesternes mester» i siste sekund.

REISTE HJEM: Det var Bjørn Maaseide som røk ut av NRK-serien lørdag.  Foto: Roy Darvik/Rubicon
REISTE HJEM: Det var Bjørn Maaseide som røk ut av NRK-serien lørdag. Foto: Roy Darvik/Rubicon Vis mer

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld var det volleyballspilleren Bjørn Maaseide (47) som måtte forlate resten av gjengen i «Mesternes mester».

Under årets sesong av NRK-programmet er det de ti kjente idrettsfolkene Bjørn Maaseide, Jan Åge Fjørtoft, Anette Sagen, Anne Jahren, Andreas Håtveit, Vibeke Skofterud, Ragnhild Gulbrandsen, Claus Lundekvam, Siri Eftedal Seland og Thor Hushovd som kjemper mot hverandre i håp om å stå igjen som vinner til slutt.

I semifinalen lørdag var det kun Bjørn, Vibeke, Thor og Andreas som var igjen, men det var Bjørn som måtte pakke sakene til slutt. Han forteller imidlertid til Seoghør.no at han er fornøyd med innsatsen. 

- Fjerde plass er jo kanskje den verste plasseringen i OL, mens i «Mesternes mester» så var det helt greit til slutt. Jeg synes det gjenstår tre verdige finalister, sier han. 

Han forteller også at det bare er flaks at han i det hele tatt fikk være med i konkurransen. 

- Det var bare flaks at jeg fikk være med. Rett før jeg skulle ned til Frankrike fikk jeg en kjempestrekk i benet, og det så dårlig ut for min deltakelse! Heldigvis rakk jeg å bli med, men jeg har kjent strekken en del underveis, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

HARD KONKURRANSE: Under konkurransen har Bjørn og resten av gjengen vært gjennom mange utfordrende oppgaver.  Foto: Roy Darvik/Rubicon TV
HARD KONKURRANSE: Under konkurransen har Bjørn og resten av gjengen vært gjennom mange utfordrende oppgaver. Foto: Roy Darvik/Rubicon TV Vis mer

Den talentfulle volleyballspilleren mener at det var vennskapet han fikk med de andre deltagerne som var mest minneverdig under oppholdet. 

- Vi hadde et veldig godt kameratskap, selv om vi konkurrerte som fillene føk. En utrolig bra gjeng som sikkert kommer til å samles resten av livet med jevne og ujevne mellomrom, forteller Maaseide til Seoghør.no. 

Saken fortsetter under bildet. 

VENNER FOR LIVET: Bjørn Maaseide forteller at det var vennskapet med de andre deltagerne han kommer til å huske best fra oppholdet i Monaco.  Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VENNER FOR LIVET: Bjørn Maaseide forteller at det var vennskapet med de andre deltagerne han kommer til å huske best fra oppholdet i Monaco. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

God venn på besøk

Den beinharde konkurransen ble i år spilt inn i solfylte omgivelser i Monaco, der de ti tidligere idrettsutøverne bodde sammen mens filmingen pågikk - samtidig som de konkurrerte mot hverandre om tittelen «Mesternes mester».

Fyrstedømmet Monaco styres av sportsinteresserte fyrst Albert (57). Han dukket opp på innspillingen og utfordret de norske idrettskjendisene til en bordtennisturnering.

De siste årene er både Maaseide og Jan Kvalheim (53) blitt gode venner av fyrsten - som er en ivrig sandvolleyballspiller på fritiden - og hans kone, fyrstinne Charlene (37).

Se video fra Alberts besøk i «Mesternes mester» her:

Da Jan Kvalheim feiret 50-årsdag med sandvolleyball-turnering i 2013 var hans tidligere sandvolleyballpartner Maaseide en selvskreven gjest - sammen med fyrsteparet av Monaco.

- Vi bruker å spille beachvolley-turnering på hytta til Albert på toppen av Monaco. Da inviterer han «gode og ikke så gode venner», som han kaller det. Bono var dommer et år, har Maaseide fortalt til Dagbladet Magasinet.

I 2004 la Maaseide opp, og de siste årene har han tjent seg rik på treningssentre. Våren 2015 ble den nysingle 47-åringen norgessjef for treningskjeden Sats Elixia.

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55.

NÆRT VENNSKAP: Bjørn Maaseide (lengst t.v.) og og fyrst Albert av Monaco (3 f.v.) er blant gjestene som feiret 50-årsdagen til Jan Kvalheim i Kragerø i 2013. Foto: NTB scanpix
NÆRT VENNSKAP: Bjørn Maaseide (lengst t.v.) og og fyrst Albert av Monaco (3 f.v.) er blant gjestene som feiret 50-årsdagen til Jan Kvalheim i Kragerø i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Virkelig en opplevelse for livet