Lisa Tønne:

- Jeg synes det er vanskelig å være et offer

Komiker Lisa Tønne åpner opp om sin største frykt.

ÅPNER OPP: Lisa Tønne snakker ut om sine følelser og såre sider med programleder Guri Solberg. Her sammen med komikerkollega Sigrid Bonde Tusvik. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Lisa Tønne snakker ut om sine følelser og såre sider med programleder Guri Solberg. Her sammen med komikerkollega Sigrid Bonde Tusvik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveld var det duket for den andre episoden av juleprogrammet «Julenatt hos Prøysen» på TV 2, hvor komiker Lisa Tønne (39) var gjest.

Der snakket hun blant annet om sine faste juletradisjoner, hvordan livet er etter at hun opererte bort svulsten hun fikk på hjernen i 2013, og hvordan livet til en beintøff komiker egentlig er.

Og det var da programleder Guri Solberg (41) spurte den folkekjære komikeren om hun alltid er så trygg som hun gir seg ut for å være, at Lisa åpnet opp om sine innerste følelser.

- Jeg synes det er veldig vanskelig å være et offer. Den rollen er jeg ikke noe glad i, forteller Lisa.

Hun forteller at det hun er aller mest er redd for er å bli oppfattet som dum. Hun har nemlig ingen akademisk utdannelse, og kan lett føle seg utenfor.

- Den utenfor-følelsen er aldri noe god. Det tror jeg er en grunnfølelse for veldig mange. Også for meg, og kanskje også som adoptert, sier hun.

Følte seg avvist

Da Lisa kun var spedbarn, ble hun lagt i en kurv på trappa utenfor barnehjemmet i Teheran i Iran. Noen måneder senere ble hun hentet av et norsk par fra Trondheim - som viste seg å bli «verdens beste foreldre» for den kjente komikeren.

Saken fortsetter under:

HER SYNGER TONE TIL SIGRIDS UNDERLIV: Da Tone Damli var programleder for «Tusvik & Tønne talkshow» på TV 2 i 2015, fikk hun en overraskende utfordring. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

- Det første du opplever i livet ditt er at de menneskene, som i utgangspunktet skal være mammaen og pappaen din, bare: «Ellers takk!». Det første du opplever i livet ditt er avvisning. Og en avvisning er aldri noe deilig, sier hun.

Lise konkluderer med at hun tror dette har påvirket hun senere i livet. Særlig ved enkelte ting hvor hun velger å trekke seg i frykt for å bli avvist.

Ble lagt innlagt etter innspilling

Episoden som ble vist på TV 2 i kveld, ble spilt inn på Hamar tidligere i vår. Og like etter innspilling ble Lisa lagt inn på sykehus.

Sammen med sin venninne og komikerkollega Sigrid Bonde Tusivik holdt hun en «ekstraordinær» sending av deres podkast, «Tusvik & Tønne».

Der avslørte hun at hun opplevde drypp mens hun medvirket i TV-opptaket.

- (...) Jeg husker at jeg sang, og at jeg sa til Guri at vi må ta sangen igjen. Det husker jeg. Så begynner det å bli tåkete. Alt jeg forteller nå har jeg blitt gjenfortalt. Og så går det helt i svart. Husker ingenting. Jeg hadde gått ut av huset, og var helt normal. På vei ut av huset, sier jeg: «Jeg skjønner ikke hvor jeg er. Hvor er vi? Jeg kjenner meg ikke igjen». De tror først at jeg tuller, men jeg var helt desorientert. Jeg sa: «Hvem er dere og hvorfor er vi her? Jeg kjenner dere ikke igjen», fortalte hun.

Videre fortalte komikeren at hun fikk akutt hukommelsestap. Ambulansen kom, og hun kastet opp flere ganger på vei til sykehuset.

- Jeg var så redd for at du var død. Også tenkte jeg at om jeg kun var opptatt med at Jens (Sigrids sønn journ. anm.) skulle sove. Jeg hadde så dårlig samvittighet. Jeg var så redd for deg, da du sendte sms dagen etter og fortalte at du var på sykehuset, sa en gråtkvalt Sigrid til Lisa, den gang.

Etter noen dager kom Lisa seg på beina igjen, og har den siste tiden holdt utsolgte show med Sigrid og deres «Tusvik & Tønne På Oppdragelsesreise».

LES OGSÅ: «Solsidan»-stjernen forlot Sverige og startet et helt nytt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer