- Jeg synes det er nok nå

John Arne Riise åpner seg opp om de vonde følelsene.

SNAKKER OM DE VONDE FØLELSENE: John Arne Riise frykter han skal miste gleden ved å spille fotball, skriver han på sin blogg. Foto: NTB scanpix
SNAKKER OM DE VONDE FØLELSENE: John Arne Riise frykter han skal miste gleden ved å spille fotball, skriver han på sin blogg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: John Arne Riise har hatt en tøff tid etter at gjorde comeback på norske fotballbaner som Aalesund-spiller tidligere i år.

Den tidligere landslagsstjernen har måttet tåle mye kritikk fra sportsjournalistene.

Nå tar Riise til motmæle i et innlegg på sin blogg johnariise.com.

Riise legger ikke skjul på at han er lei av det han kaller altfor høye forventninger.

«Jeg kom til min første trening med AAFK uten å ha spilt fotball på to måneder. Da hadde laget allerede hatt treninger og kamper i en syv uker lang oppkjøring. Jeg hadde mistet fotballflyten og startet jobben med å finne den tilbake. Jeg jobbet alt jeg kunne for å bli klar til seriestart. Jeg ville bidra så fort jeg kunne.»

MOTGANG: Riise har måttet tåle kritikk etter sitt comeback i Aalesund-drakten. Foto: NTB scanpix
MOTGANG: Riise har måttet tåle kritikk etter sitt comeback i Aalesund-drakten. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Dette var stort for meg. Endelig hjemme igjen. Kanskje startet jeg for tidlig med kamper. Kanskje burde jeg ventet 3-4 uker til? Men jeg trengte kamper. Og jeg er klokkeklar på at hver kamp er blitt bedre for meg personlig. Nå kjennes det bra! Siden jeg kom til Ålesund har jeg på toppen av alt spilt på mange forskjellige plasser på banen, men ikke lykkes i hver kamp. Noen kamper har vært bra, andre dårlige. Jeg er min største kritiker og har null problem med å si ærlig at jeg ikke har prestert slik jeg kan. Det har tatt lenger tid enn jeg selv har ønsket. Det jeg kan garantere er at det kommer. At jeg slår tilbake sterkere enn noen gang! Jeg har gjort det før og kommer til å gjøre det igjen!»

«Noen og særlig journalistene trodde kanskje at jeg skulle være en sentral og avgjørende spiller for AAFK. Det klarte media å gjenta så mange ganger at også alle andre regnet med det. Sånn har det ikke blitt. Har noen tenkt på hvorfor? I tillegg til at jeg var ute av kamptrening kan det også være at jeg ALDRI har vært noen sentral spiller på banen. Jeg har sjeldent dominert en fotballkamp eller vært en spiller som scorer masse eller har skapt haugevis av sjanser. Jeg har aldri vært en «Messi» på noen lag. Jeg har aldri dratt mange finter eller gjort ting på banen som gjør at jeg er den dominerende spilleren.»

Den tidligere Liverpool-spilleren sier han er redd for at motgangen skal føre til at han mister lysten på å spille fotball.

Han varsler derfor at han vil stille opp mindre for pressen.

«Men det som gjør meg redd når jeg løper innpå banen er angsten for at dagen kommer hvor det ikke lenger er gøy å spille- det skremmer meg. I det siste har jeg lurt på om det er verdt å bli slaktet i media hver gang. Hva har jeg igjen for å fortsette? For selv om jeg vet jeg må tåle mer fokus enn mange andre, så går det en grense. Jeg skjønner godt at folk er lei av å se meg i media. Jeg er lei av å se det selv.»

«Det eneste jeg kan gjøre akkurat nå er å gi meg selv litt fred. Derfor kommer jeg til å stille opp mindre for pressen, men jeg vil fortsette å oppdatere på sosiale medier»

«Nå vil jeg jobbe hardt for å komme tilbake i toppslag og få tilbake gleden. Alt jeg vil nå er å gjøre AAFK-fansen, klubben og alle medspillerne stolte. Tusen takk til Ålesund, supportere og alle dere som har kommet med støttende meldinger, det er det som betyr mest! Nå er det fokus på neste kamp 16. mai! God helg og god 17. mai til alle sammen!!»

LES OGSÅ: - Når man først ønsker barn veldig sårt, så går det ikke

 

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer