Sigrid Bonde Tusvik:

- Jeg synes det er litt ubehagelig

Komiker Sigrid Bonde Tusvik snakker ut om drapstruslene.

HAT: I en ny podkastepisode åpner Sigrid Bonde Tusvik seg om hatkommentarene. Foto: Terje Pedersen / NTB
HAT: I en ny podkastepisode åpner Sigrid Bonde Tusvik seg om hatkommentarene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sigrid Bonde Tusvik (42) er kanskje aller best kjent som den ene halvdelen av den suksessrike podkasten «Tusvik & Tønne» - som feirer sitt tiårsjubileum i 2022.

I Tone Damlis podkast «Råning med Tone» forteller komikeren nå ærlig om netthetsen og hatkommentarene som ruller inn i innboksen.

KRANGLER: I en episode av «Senkveld» var Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth gjester, og der fortalte de at de ofte krangler på Gullruten-nachspiel. Video: TV 2 Vis mer

- Folk vil drepe meg

I podkasten sier 42-åringen at hun stadig mottar kritikk på internett, og at hun ved flere tilfeller har blitt tilsendt drapstrusler.

- Jeg blir kalt fitte og dritt, og folk vil drepe meg. Jeg har fått masse drapstrusler. Senest i går fikk jeg en eller annen drapstrussel, sier komikeren.

Tusvik legger ikke skjul at hun ønsker å svare på truslene, til tross for at de kan oppleves skremmende.

SATT UT: Lisa Tønne ble satt ut av hvor mye hun kan spare i året i programmet «I lomma på Silje». Vis mer

- Jeg synes det er litt ubehagelig faktisk, fordi jeg aldri har gjort det selv. Jeg har aldri hatt lyst til å sende så mye meldinger til folk. Jeg blir litt sånn «oi, hva er det du vil nå». Jeg blir ofte litt engstelig og litt redd for det, sier Tusvik.

På et spørsmål fra Damli, innrømmer Tusvik også at hun er opptatt av å bli likt, og at hatkommentarene ofte treffer et sårt punkt.

- Må hisse opp folk

42-åringen har mye erfaring med offentlige opptredener, og hun har vært å se på TV-skjermen og standup-scenen i mange år.

I podkasten understreker hun at det er en viss dobbeltmoral når det gjelder kvinner og menn i rampelyset.

FIKK KRITIKK: Espen PA Lervaag har lagt ut mye drøyt på «Instagram» og har flere ganger fått høre at han har gått over streken. Reporter: Celina Morken Vis mer

Hun mener nemlig, sammen med Damli, at menn blir kritisert i mindre grad enn kvinner for blant annet klesvalg og reklamering for produkter.

Tusvik mener imidlertid at det er viktig å provosere.

- Jeg tenker at det er litt viktig at man hisser opp folk litt. Det er ikke alle som gidder å mene ting når de står opp om morgenen. Du må hisse opp folk litt og si «hallo, dette er litt viktig at vi kjemper for», sier Tusvik.

AVSLØRER: Vi leker «har/har ikke» med «Ex on the Beach»-aktuelle Mario Riera, og her kommer det frem litt av hvert. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Tusvik som ikke ønsker å kommentere netthetsen ytterligere. I en SMS skriver hun at dersom man vil ha «hele historien» så oppfordres man å dra på soloshowet hennes «Heks on The Beach».

LES OGSÅ: - Ubehagelig når det kommer trusler om vold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer