BLE HYLLET: Michael Jackson ble naturlig nok hyllet under MTV Video Music Awards. Foto: All Over Press
BLE HYLLET: Michael Jackson ble naturlig nok hyllet under MTV Video Music Awards. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg sviktet deg, Michael!

Madonna med følelsesladet farvel til Michael Jackson.

SEHER.NO: Under et MTV Video Music Awards som hadde sine sjokkerende episoder, var det også tid for rørende øyeblikk.

Og selv om enkelte artister stakk av med flere priser, hevder flere medier verden over at den virkelige vinneren av årets show var Michael Jackson, flere måneder etter sin død.

Under åpningen av showet hyllet Madonna (51) sin tidligere venn under en tale.

- Da Michael var seks år gammel, ble han min superstjerne. Og han var kanskje verdens mest elskede barn. Da jeg var seks år gammel, mistet jeg min mor. Men jeg tror han trakk det korteste strået. Jeg hadde ingen mor, han hadde ingen barndom, sa Madonna fra scenen.

Madonna og Michael hadde en del kontakt, og møttes blant annet en gang i 1991 til en middagsdate. Men kontakten mellom de to ble gradvis mindre.

- Vi mistet kontakten, og etterhvert begynte heksejakten. De negative historiene om ham kom ut en etter en. Jeg følte hans smerte. Jeg vet hvordan det er å gå nedover gata og føle at alle har snudd ryggen mot deg.

Madonna fortalte hun var i London da hun fikk vite at Jackson hadde gått bort.

- Alt jeg klarte å tenke på var at jeg hadde sviktet ham. Vi hadde alle sviktet ham. Vi hadde latt denne utrolige skikkelsen som en gang snudde verden på hodet til å falle gjennom sprekkene.

- Det vil aldri komme en person som ham igjen. Han var en konge, sa Madonna.

I tillegg til Madonnas rørende tale, danset Michaels søster Janet (43) under prisutdelingen i New York. Til Michaels video av sangen "Gravity" på skjermene i bakgrunn, danset Janet en energisk dans, mens hun mimet ordene "Just stop pressuring me".

Michaels far, Joe Jackson, og broren Jermaine satt på første rad og så på.

Prisutdelingens seere fikk også med seg en sniktitt på Jackson-dokumentaren "This is it", der Jackson ble fulgt frem mot de planlagte konsertene som skulle holdes i London.

"Det er en stor opplevelse. Vi vil ta publikum steder de aldri har vært før", var blant ordene Michael Jackson selv sa i dokumentarfilmen.

Konsertene ble aldri noe av, og produsent Kenny Ortega kalte de planlagte showene for "den beste konserten som ingen fikk sjansen til å se".

Se videohøydepunkter fra VMA på Topp.no her

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her stormer Kanye scenen