- Jeg svevde mellom liv og død

Jens Stoltenberg ble smittet av dødelig sykehusbakterie.

FAR OG SØNN: Jens Stoltenberg og pappa Thorvald har begge sterkt politisk engasjement for både norsk og internasjonal politikk. Foto: NTB scanpix
FAR OG SØNN: Jens Stoltenberg og pappa Thorvald har begge sterkt politisk engasjement for både norsk og internasjonal politikk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Statsminister Jens Stoltenberg (52) snakket om den dramatiske hendelsen i bisettelsen til sin egen mamma Karin Stoltenberg (1931-2012).

Jens var bare en liten guttepjokk da han ble rammet av alvorlig sykdom:

- Ett av mine første sterke og klare minner om Karin er fra en sykeseng på Rikshospitalet i 1963. Det er sol inn på rommet, og det lukter eter fra bedøvelsen som er i ferd med å miste taket. Jeg er pasienten. Karin passer på meg. Vi to er der fordi vi begge har vært nær ved å miste livet, fortalte Jens i minnetalen. 

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Bare tilfeldigheter gjorde at mamma Karin og pappa Thorvald (81) kom fra en bilkollisjon i Jugoslavia med livet i behold:

- Begge ble hardt skadd. Karin mest alvorlig. Hun var nær ved å dø i ulykken. I tillegg ble hun smittet av hissige sykehusbakterier på sykehuset der hun fikk behandling.

Men det var ikke bare Jens' mor som ble smittet av bakterien, også de tre barna fikk gjennomgå. Og hardest gikk det ut over gutten som mange tiår senere skulle bli Norges statsminister:

- Så alvorlig at også jeg svevde mellom liv og død i noen kritiske dager og netter, innrømmet han.

I Se og Hør denne uken kan du lese mer om det nære forholdet mellom mor og sønn, som varte inntil hennes død 17. oktober i år.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Mette-Marit skrøt av Jens på kjendisfest i New York  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer