<strong>STØTTE ETTER SLAKTEN:</strong> Rose McGowan (t.v.) fyrte løs mot blant andre Meryl Streep (t.h.) i helgen, men nå tar Oscar-vinneren McGowans parti - og angriper filmprodusent Harvey Weinstein (ytterst t.h.) hardere enn noen gang. Foto: NTB scanpix
STØTTE ETTER SLAKTEN: Rose McGowan (t.v.) fyrte løs mot blant andre Meryl Streep (t.h.) i helgen, men nå tar Oscar-vinneren McGowans parti - og angriper filmprodusent Harvey Weinstein (ytterst t.h.) hardere enn noen gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Meryl Streep, Rose McGowan og Harvey Weinstein:

- Jeg støtter ikke voldtekt i det stille

Meryl Streep kommer med eksplosivt svar etter slakten fra Rose McGowan.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I starten av oktober var Meryl Streep (68) blant kjendisene som uttrykte sin avsky mot Harvey Weinstein (65), etter at The New York Times publiserte en omfattende avsløring om ham og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Forrige uke meldte blant annet People at flere av kvinnene som er nominert til Golden Globes skal iføre seg sorte klær på prisutdelinga, i stille protest mot trakassering i Hollywood.

Dét fikk «Charmed»-stjernen Rose McGowan (44) til å se rødt i helgen. McGowan er blant dem som har gått hardest ut mot Weinstein, og tv-stjernen har blant annet hevdet at han voldtok henneet hotellrom i 1997.

- Skuespillerinner, som Meryl Streep, som gladelig jobbet for «Grisemonsteret», skal iføre seg sort på Golden Globes i en stille protest. TAUSHETEN deres er PROBLEMET, skrev hun blant annet i en Twitter-melding, som siden er blitt slettet, ifølge People.

I meldingen sparket McGowan også kraftig mot det hun mener er hyklerske skuespillere, som tar imot «falske priser» og ikke maner til forandring i bransjen.

Etter tiraden fra McGowan har Streep nå valgt å svare tv-stjernen. Det gjør den Oscar-vinnende filmstjernen i en uttalelse fra pressesekretæren sin, gjengitt av blant annet Huffington Post.

- Ikke taus med vilje

I uttalelsen sin skriver Meryl Streep at hun ble såret av angrepet fra Rose McGowan, som preget overskriftene i en rekke medier i helgen.

68-åringen understreker imidlertid at hun ikke kjente til «Weinsteins forbrytelser», verken på 1990-tallet da han skal ha angrepet McGowan, eller i de påfølgende tiårene der han «fortsatte å angripe andre»:

Hevder HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer Vis mer

- Jeg var ikke taus med vilje. Jeg visste ikke. Jeg støtter ikke voldtekt i det stille. Jeg visste ikke. Jeg liker ikke at unge kvinner blir angrepet. Jeg visste ikke at dette skjedde.

- Jeg vet ikke hvor Harvey bor, og han har aldri vært hjemme hos meg. Jeg har aldri blitt invitert til hotellrommet hans. Jeg har vært på kontoret hans én gang, for et møte med Wes Craven om «Music of the Heart» i 1998, skriver Streep videre.

<strong>MEKTIG MANN:</strong> Harvey Weinstein, Channing Tatum og Jenna Dewan avbildet på «The Hateful Eight»-premieren i L.A. før jul I 2015. Foto: Michael Buckner/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
MEKTIG MANN: Harvey Weinstein, Channing Tatum og Jenna Dewan avbildet på «The Hateful Eight»-premieren i L.A. før jul I 2015. Foto: Michael Buckner/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Harvey Weinstein har foreløpig avvist alle anklager om at han har hatt sex med kvinner uten deres samtykke.

I uttalelsen sin stiller Streep seg uansett bak McGowans påstander, og indikerer samtidig at hun ikke er i tvil om at filmmogulen har mer enn én voldtekt på samvittigheten:

- HW var ikke en filmskaper; han var ofte produsent, i hovedsak en som markedsførte filmer laget av andre folk. Noen av dem gode, andre ikke gode. Men ikke enhver skuespiller, skuespillerinne og regissør som lagde filmer som HW distribuerte visste at han misbrukte kvinner, eller at han voldtok Rose på 90-tallet, andre kvinner før henne og andre etter, før de fortalte oss det. Vi visste ikke at kvinners taushet ble kjøpt av ham og medhjelperne hans.

Saken fortsetter nedenfor.

- «Drittsekkene» skal gå til grunne

«Mitt Afrika»-stjernen skriver videre at Weinstein var avhengig av at de han samarbeidet med, ikke visste om sextrakasseringen han bedrev. Dette fordi hans forbindelser med store Hollywood-navn ga ham troverdighet - og samtidig gjorde det mulig for ham å lokke til seg unge, ambisiøse kvinner.

- Han trengte meg mye mer enn jeg trengte ham, og han sørget for at jeg ikke visste noe, skriver Streep.

Filmstjernen nevner også de tidligere Mossad-agentene som Weinstein skal ha hyret for å unngå at avsløringer omkring de angivelige seksuelle overgrepene skulle se offentlighetens lys.

Streep skriver at McGowan, samt et utall andre ofre, står overfor mektige, rike og skruppelløse menn som vil vinne for enhver pris. Derfor skal flere hundre bransjefolk nå være i gang med å danne et fond som skal hjelpe ofrene juridisk, slik at «drittsekkene vil gå til grunne».

- Rose antok og kringkastet noe usant om meg, og jeg ønsket at hun skulle vite sannheten, forklarer Streep.

Hollywood-stjernen skriver dessuten at hun via felles bekjente ga McGowan telefonnummeret til hustelefonen sin, og at hun satt ved telefonen i mange timer i et håp om at «Charmed»-skuespilleren skulle ringe.

- Jeg er virkelig lei meg for at hun anser meg som en motstander, siden vi begge, sammen med alle kvinnene i vår bransje, står opp mot den samme, flyktige fienden:

- En «status quo» som vil tilbake til de vonde, gamle dager, der kvinner ble brukt, misbrukt og utestengt fra industriens toppsjikt, der avgjørelsene blir fattet. Det er der dekkhistoriene samles. De rommene må bli desinfisert og integrert før noe i det hele tatt kan begynne å endre seg, avslutter Streep.

I skrivende stund har verken Harvey Weinstein eller Rose McGowan besvart uttalelsene fra Meryl Streep. Det har heller ikke Fox News-toppene Bill O’Reilly og Roger Ailes, som Streep også nevner i sin uttalelse.

LES OGSÅ: - Trodde jeg hadde kommet tidlig i overgangsalderen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer