Lars Erik Blokkhus:

- Jeg stivnet helt til

Lars-Erik Blokkhus klarte ikke å klatre seg unna egen exit.

MÅTTE HJEM: Lars Erik Blokkhus ble den femte deltakeren til å forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» denne sesongen. Han forteller at han ga alt, men at det ikke var nok. Foto: Skjermdump
MÅTTE HJEM: Lars Erik Blokkhus ble den femte deltakeren til å forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» denne sesongen. Han forteller at han ga alt, men at det ikke var nok. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Etter to ukers pause returnerte «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» igjen denne uken på TVNorge. Deltakerne fikk bryne seg på både sykling og løping, og fikk et hyggelig avbrekk med en aldri så liten, og høyt verdsatt, grillunsj.

Selv i idylliske omstendigheter i vårt langstrakte land, gjelder konkurransereglene, så harmonien skulle raskt bli utfordret. En deltaker måtte hjem.

Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus (40) var allerede merket, som betyr at han måtte ut i duell mot en annen deltaker. I dette tilfellet ble det mot skuespiller Silje Torp (43), siden laget hennes tapte en konkurranse tidligere i episoden.

Det var, etter en intens utslagskonkurranse, hun som kom seirende ut, mens artisten måtte pakke bagen og forlate «Norges vakreste eventyr».

GOD KLEM: Det er aldri gøy å sende noen hjem, men det var det skuespiller Silje Torp måtte gjøre i kveldens episode. Her gir hun sin utslåtte konkurrent en god klem etter exiten. Foto: Skjermdump
GOD KLEM: Det er aldri gøy å sende noen hjem, men det var det skuespiller Silje Torp måtte gjøre i kveldens episode. Her gir hun sin utslåtte konkurrent en god klem etter exiten. Foto: Skjermdump Vis mer

Vansker

Blokkhus forteller til Se og Hør at det var kjipt å måtte reise hjem, men at han så det komme.

- Det var egentlig helt greit, for jeg slet så innmari med høyden. Jeg så at Silje var sterkere enn meg, og da husker jeg at jeg sa at hun skulle kjøre på. Jeg så at hun så gjerne ville vinne, så jeg hadde ikke sjans, forteller han.

Konkurransen gikk ut på at deltakerne skulle klatre opp et tau, mens de skulle løse oppgaver underveis. Den første til å løse oppgavene, komme seg til topps og å ringe i bjella, ville bli kåret til vinner.

HØYDESKREKK: Lars Erik (t.v) har gjennom hele sesongen fortalt at han ikke er spesielt glad i høyder. Det gjorde konkurransen vanskeligere for ham. Foto: Skjermdump
HØYDESKREKK: Lars Erik (t.v) har gjennom hele sesongen fortalt at han ikke er spesielt glad i høyder. Det gjorde konkurransen vanskeligere for ham. Foto: Skjermdump Vis mer

Det var det Torp som klarte.

- Jeg stivnet helt til, uten at jeg selv ville det. Jeg hadde ikke sjans til å gjøre noe bedre enn hva jeg gjorde, forteller Plumbo-sangeren og fortsetter:

- Det var dumt å ryke ut, for jeg hadde jo lyst til å være med, men vi hadde i forkant en sykkeltur som var ganske hard. Siden jeg var merka fra før kunne jeg gitt faen, og ikke latt laget mitt vinne, men jeg gjorde alt for laget mitt og var veldig fornøyd med, erkjenner artisten.

FREMMED: Rockelivet ble for artisten byttet ut med turer i skog og mark, som ikke akkurat var hans sterkeste side. Han angrer ikke på deltakelsen, men ville nok ikke takket ja igjen. Foto: TVNorge
FREMMED: Rockelivet ble for artisten byttet ut med turer i skog og mark, som ikke akkurat var hans sterkeste side. Han angrer ikke på deltakelsen, men ville nok ikke takket ja igjen. Foto: TVNorge Vis mer

Trist på ekte

Nede på bakken igjen fikk artisten klemmer fra de andre deltakerne. Det begynner å bli tynnere i rekkene, og finalen nærmer seg med stormskritt, men det er fortsatt vondt hver gang en deltaker må takke for seg.

- Det er jo trist, og det er trist på ekte. Man deler mye, og man sover i samme telt og er sammen 24/7. Man er inne i den bobla, og når den sprekker blir det veldig trist, sier Lars Erik, som ikke legger skjul på at det ble en tårevåt avskjed for hans egen del.

HELSEGEVINST: Blokkhus anslår at han gikk ned fem eller seks kilo på turen. Det skulle derimot ikke ta mange uker før han gikk dem opp igjen. Foto: TVNorge
HELSEGEVINST: Blokkhus anslår at han gikk ned fem eller seks kilo på turen. Det skulle derimot ikke ta mange uker før han gikk dem opp igjen. Foto: TVNorge Vis mer

Han fikk spesielt god kontakt med håndballproff Håvard Tvedten, som han synes det var vanskelig å si adjø til.

40-åringen hadde selv aldri trodd at han skulle nå så langt i en turbasert konkurranse.

- Jeg kom mye lenger enn det jeg hadde håpet selv, og jeg trodde jeg var mye dårligere enn det jeg var, sier han og fortsetter:

- Jeg hadde så vondt i armer, bein og rumpa. Alle muskler har fått gjennomgå på en eller annen måte. Det var vemodig å dra, men det var også jævlig godt å komme seg hjem til en sofa, flirer «Møkkamann»-sangeren.

Dro på konsert

Lars Erik holder kontakten med flere av de andre deltakerne i dag, gjennom både sosiale medier og det å møtes i virkeligheten.

Han har blant annet invitert sine nye venner til å se den ekte Lars Erik Blokkhus, som kanskje ikke speiler seg stort i mannen som prøver å nå Nordkapp.

- Vi holder kontakten nå og da. Om det skjer noe som man selv er med på, ber man de andre. Jeg ba dem blant annet på Plumbo-konsert, og det var gøy. «Her trives du veldig», sa dem, og det er jo gøy å få se dem hvordan jeg faktisk holder på. Vi skal finne på ting til sommeren, også.

40-åringen tviler sterkt på at det blir noe ny tur rundt Norge til fots med det første, selv om han understreker at han virkelig har satt pris på opplevelsen.

- Jeg har sett mye av Norge fra før, men bare fra busser og fra vinduer på hotellrom. Dette var en helt unik opplevelse, forklarer han.

Kiloene han gikk ned under turen, har han imidlertid allerede gått opp igjen.

- Det blir jo mye pølse og Cola i turnébussen, flirer rockeren.

Mange sesonger

Dette blir niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Lars Erik Blokkhus ble deltaker nummer fem til å bli sendt hjem.

Kjendisutgaven av programmet gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk gikk av med seieren. I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen og Tommy Steine med.

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen.

Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Da programmet gikk over skjermen i forrige sesong, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

LES OGSÅ: - Han har nok ikke lenge igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer