PREMIEREKLAR: Fredag er det Norgespremiere på spillefilmen «Cornelis», hvor tidligere Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby spiller hovedrollen som den legendariske visesangeren.  Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no
PREMIEREKLAR: Fredag er det Norgespremiere på spillefilmen «Cornelis», hvor tidligere Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby spiller hovedrollen som den legendariske visesangeren. Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no Vis mer

- Jeg står ikke med rumperakett og viser fingeren lenger

Filmaktuelle Hans-Erik Dyvik Husby mener papparollen har endret ham.

Publisert
SEHER.NO:  Fredag er det Norgespremiere på den spillefilmen «Cornelis», hvor tidligere Turboneger-stjerne Hans-Erik Dyvik Husby (38) spiller rollen som den avdøde viselegenden Cornelis Vreeswijk.

Filmen, som er regissert av Amir Chamdin, sentrerer seg rundt den nederlandsk-svenske trubaduren, komponisten og dikterens turbulente liv og karriere frem til hans dødsfall i 1987.
 
Se trailer til filmen nederst i saken!

Til tross for at han ikke er utdannet skuespiller eller svensk, fikk rockestjernen Hans-Erik, fortsatt mest kjente som «Hank von Helvete», hovedrollen i den prestisjetunge filmen.

Dyvik Husby, som lenge har vært åpenhjertig om narkotikaproblemene han slet med i mange år, holdt akkurat på å bli stoffri på et behandlingshjem i Sverige da han prøvespilte for rollen.
 
Og til Seher.no forteller 38-åringen, også kjent fra musikalen «Jesus Christ Superstar», at han har fått brukt mye av sin fortid i filmrolllen, siden også Vreeswijk slet med misbruk av alkohol- og piller gjennom sitt 50 år lange liv.

- Det ligger jo litt i det åpenbare i og med at jeg var den som fikk rollen. Jeg er jo hverken svensk, gitarist, trubadur eller skuespiller. Så det de var ute etter var en med litt erfaringsregister. I det jeg begynte å håndtere min fortid, så hjalp det, sier han til Seher.no.

Hans-Erik har så langt fått mye skryt for sin tolkning av Vreeswijk, og da særlig i forhold til musikken og utseendet.

Ifølge 38-åringen la han på seg hele 25 kilo for å spille rollen, og overfor Seher.no innrømmer han at det var «alt annet enn sunt».

- Det var absolutt ikke sunt. Jeg la på meg ved å være totalt kritikkløs i mitt forbruk og bare brukte alt som matvareindustrien tilbød meg, som raske karbohydrater, sier han. 

Ifølge stjernen har han imidlertid ikke klart å gå ned like raskt som han gikk opp. 

- Jeg har gått ned fem kilo, men jeg må jo si at det er lettere å gå opp enn ned da. Så jeg har jo merket det på formen. Det er slett ikke sunt. Så sånn fra et helsemessig ståsted og også fra et samfunnsmessig og etisk ståsted, så er det jo viktig at vi mennesker tar vare på oss selv, og at vi prøver å holde disiplinen og etikken, så vi ikke gjør oss vanskelige og tunge å gjøre. På lang sikt gjør det meg bare tung og lite samarbeidsvillig, sier han.

I filmen får seerne også et innblikk i Vreeswijks forhold til eldstesønnen Jack. Hans-Erik selv ble far til en liten jente for snart to år siden, og i fjor giftet han seg med sin kjære, Gro Skaustein.

Ifølge 38-åringen har livet som ektemann og pappa endret ham betraktelig.

- Ja, det er jo klart. Jeg står ikke her med en rumperakett og viser fingeren lenger. Det er klart at det er morsomt med barn. Det er morsommere å ha barn enn å være barn, hvertfall når du er 38 år, humrer han.

Hvordan pappa er du da?

- Jeg er en skikkelig bamsepappa. Jeg er veldig morsom og liker å tøyse, smiler han.

Ifølge Hans-Erik har han ingen ambisjoner om at datteren skal følge i hans fotspor, hverken når det gjelder musikken eller skuespillerkarrieren.

- Nei. Jeg vil at barnet mitt skal få gjøre akkurat det hun selv vil, og ha det bra, forteller han.

Det vakte oppsikt da 38-åringen tidligere i sommer fortalte at han hadde bestemt seg for å slutte i Turboneger, etter 20 år i det suksessfulle rockebandet.


Men selv om fansen først var i harnisk over nyheten, hevder Hans-Erik at de nå har begynt å støtte ham i valget.

- De er veldig glade og stolte, hvertfall de jeg snakker med. Det er klart at i begynnelsen så var mange litt skuffet og triste over at jeg ikke ville spille inn flere plater eller gjøre flere konserter. Men nå gjør jeg jo disse tingene da, og særlig i Sverige så er jo Cornelis en helt. Så det er mange som synes dette er unikt og gøy, sier han. 

Og stjernen hevder han ikke bekymrer seg for hva kritikerne måtte mene om hans filmprestasjon.

 
- Nei, det bryr jeg meg ikke om. Jeg håper norske fans liker den, men jeg blir ikke skuffet om de ikke gjør det. Jeg vet hva jeg har gjort. Man vil jo alltid at folk skal få et utbytte av det man gjør, men gjør de ikke det, så er det ikke noe å henge seg opp i, sier han.

«Cornelis» har Norgespremiere fredag 12. november. Se trailer lenger ned!

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Gir seg i TurbonegerVi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer