- Jeg spurte mor om jeg kom til å dø

Brede Bøe snakker ut om en av sitt livs mest dramatiske opplevelser.

DRAMATISK: Komiker Brede Bøe har ikke bare opplevd lattervekkende stunder i løpet av livet. 43-åringen er diagnostisert som både HIV-positiv og bipolar, men holdt på å dø allerede som 6-åring. Foto: SCANPIX
DRAMATISK: Komiker Brede Bøe har ikke bare opplevd lattervekkende stunder i løpet av livet. 43-åringen er diagnostisert som både HIV-positiv og bipolar, men holdt på å dø allerede som 6-åring. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Komiker og Høyre-politiker Brede Bøe (43) har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, etter at han stod frem som HIV-positiv og bipolar.

43-åringen skammet seg da han først fikk HIV-diagnosen, men lever i dag greit med sykdommen. Da Bøe var liten, ble han imidlertid utsatt for noe som var atskillig mer livstruende.

- Vi kjørte på E6. Plutselig skar en bil fra motgående felt over den gule midtlinjen, og hadde kurs rett mot oss. Far klarte å vrenge bilen unna i siste øyeblik, så vi unngikk front mot front. Men bilen smalt rett inn i siden vår, forteller han til Dagbladet Magasinet.

Da ulykken inntraff våren 1975, var det ikke vanlig med sikkerhetsbelter i baksetet, noe som førte til at den da 6 år gamle guttungen Brede ble slengt frem og tilbake i kupeen.

- Det var indre blødninger og brist på hodeskallen. Da jeg lå på sykehuset spurte jeg mor om jeg kom til å dø. Jeg fikk ikke noe svar, fordi de rett og slett ikke visste. Jeg lå helt stille med en sandsekk bak nakken i en uke. Da jeg ble skrevet ut fikk jeg beskjed om å bruke lue for å beskytte hodet mot solen, forklarer komikeren, som siden har gått med lue eller hatt utendørs.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Blir mamma for første gang 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer