Matthew McConaughey

- Jeg spiste pizza og drakk øl til frokost

Matthew McConaughey gikk målbevisst til verks da han måtte opp 20 kg for sin nye filmrolle.

AVSLØRTE VEKTOPPGANG: Matthew McConaughey la på seg 20 kg for rollen i den nye filmen «Gold» (til høyre). Foto: NTB scanpix
AVSLØRTE VEKTOPPGANG: Matthew McConaughey la på seg 20 kg for rollen i den nye filmen «Gold» (til høyre). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Skuespilleren Matthew McConaughey (47) hadde sitt store gjennombrudd i filmen «Dazed and Confused» i 1993. Siden den gang har han vært å se i flere kritikerroste filmer som «Magic Mike» og «Interstellar».

I sin nye film spiller han Kenny Wells, en dynamisk og desperat lykkejeger. Han slår seg sammen med en like ivrig geolog og legger ut på en fantastisk reise for å finne gull i den ukjente jungelen i Indonesia.

La på seg 20 kg

Nå avslører Matthew at han gikk opp 20 kg for rollen, og at dietten han tok i bruk for å legge på seg ikke var særlig sunn.

- Jeg var virkelig et «JA»-menneske. Pizza-kvelder kunne jeg ha hvilken som helst kveld. Cheeseburger og øl til frokost var også en god idé. Jeg slakket virkelig på reglene. Jeg var feit og glad, forteller skuespilleren til The Graham Norton Show.

LEVDE PÅ BURGER OG PIZZA: Matthew McConaughey avslører hvordan han klarte å gå opp så mye i vekt da han var gjest hos Graham Norton. Video: BBC Vis mer Vis mer Vis mer

Men det å gå ned igjen i vekt etter innspillingen var imidlertid ikke like lett.

- Å legge på seg var enkelt å gøy. Da kunne jeg spise hva enn jeg ville. Det å gå ned igjen var ikke like lett. Jeg startet først med intensiv trening i ti dager bare for å forberede kroppen min på omstillingen.

Saken fortsetter under bildet.

«GOLD»: Filmen «Gold» har premiere fredag 3. februar. Bryce Dallas Howard og Matthew McConaughey spiller to av hovedrollene. Foto: NTB scanpix
«GOLD»: Filmen «Gold» har premiere fredag 3. februar. Bryce Dallas Howard og Matthew McConaughey spiller to av hovedrollene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Privat har barna Levi (8), Vida (7) og Livingston (4) sammen med kona Camila Alves (35). Og barna elsket pappas kaloririke diett.

- Det var veldig moro. Familien savner meg nok «som fleskeræv», for på hjemmebane gikk jeg under kallenavnet «Captain Fun» i seks måneder. Jeg var feit og lykkelig.

- Beskjeden var at jeg skulle si ja til alt jeg hadde lyst til. Tvilte jeg et sekund skulle jeg bestille to runder. Det ble milkshake, burgere og øl til frokost, og bowling med barna midt på natta, sa McConaughey.

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang skuespilleren ofrer kroppen sin for én filmrolle.

Da han skulle spille inn filmen «Dallas Buyers Club» sammen med skuespillerkollega Jared Leto (45) vakte forvandlingen til skuespillerene oppsikt. I filmen spilte begge to HIV-pasienter.

UGJENKJENNELIG: I dramafilmen «Dallas Buyers Club», som baserer seg på livet til aidssyke Ron Woodroof, er Matthew McConaughey knapt til å kjenne igjen. Filmen hadde nylig kinopremiere i USA. Foto: All Over Press
UGJENKJENNELIG: I dramafilmen «Dallas Buyers Club», som baserer seg på livet til aidssyke Ron Woodroof, er Matthew McConaughey knapt til å kjenne igjen. Filmen hadde nylig kinopremiere i USA. Foto: All Over Press Vis mer

Mens Leto hevdet at han nesten ikke spiste på en måned, fastholdte «The Lincoln Lawyer»-stjernen McConaughey den gang at han hadde mistet vekten på relativt sunt vis.

- Jeg har fått midlene til å gå ned i vekt på en svært sunn måte. Jeg spiser fersk fisk. Jeg spiser bare små mengder, jeg sulter ikke, sa 47-åringen til The Daily Beast ifølge RadarOnline.

Kjente ikke ektemannen igjen

Hollywood-stjernen gikk ned over 15 kilo, og selv om han så langt fra kjernesunn ut, hevdet han at han ikke led under ekstremslankingen.

Vekttapet var så stort at hans egen kone ikke klarte å kjenne igjen sin egen ektemann i filmen.

- «The Dallas Buyers Club» er min favorittfilm for øyeblikket. Det er den av hans filmer der hvor jeg ikke en gang kan se et eneste lite spor av min ektemann, sa kona Camila Alves til Access Hollywood den gang.

Den ekstreme forvandlingen fikk imidlertid følger for livet på hjemmebane. Matthew innrømmet at han nok ble mindre attraktiv i konas øyne.

- Det var nok ikke så attraktivt for henne å være intim med meg på den tiden, jeg så ut som en reptil. Det var et sjokk for meg også, men jeg klarte å holde ut for filmen sin del.

- Familien min så vekttapet fra dag til dag, så for de var det ikke et like stort sjokk som for publikum, men nå som jeg ser tilbake på det, så var det nok ikke lett for de heller, fortalte McConaughey ifølge The Sun.

Saken fortsetter under bildet.

MSTET LYSTEN: Når Matthew McConaughey skulle gå ned i vekt for filmen «The Dallas Buyers Club» mistet kona Camila Alves lysten for ektemannen. Foto: NTB scanpix
MSTET LYSTEN: Når Matthew McConaughey skulle gå ned i vekt for filmen «The Dallas Buyers Club» mistet kona Camila Alves lysten for ektemannen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke den eneste

McConaugheys kone var ikke den eneste som ble sjokkert over ektemannens utseende. Jennifer Garner (41), som spilte en lege i filmen, hadde også problemer med å forstå vekttapet.

I et tidligere intervju med Access Hollywood har Garner fortalt at Matthew McConaugheys og Jared Letos store vekttap fikk frem hennes sterke mamma-innstinkt.

- Jeg ville tvangsmate de med pasta. Det var sjokkerende og opprørende, sa Jennifer til Access Hollywood.

SPILTE SAMMEN: Jennifer Garner var bekymret for sine medskuespillere under innspillingen av «The Dallas Buyers Club». Foto: NTB scanpix
SPILTE SAMMEN: Jennifer Garner var bekymret for sine medskuespillere under innspillingen av «The Dallas Buyers Club». Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: De nye bildene av Kylie Jenner får ryktene til å svirre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer