ÅPENHJERTIG: Skuespiller Diane Keaton har gitt ut to bøker der hun blant annet forteller om sine problemer med bulimi og skjønnhetspress. Da hun gjestet «The Dr. Oz Show» fredag ble det ekstreme kostholdet hun hadde som bulimiker et tema. Foto: Skjermdump, YouTube
ÅPENHJERTIG: Skuespiller Diane Keaton har gitt ut to bøker der hun blant annet forteller om sine problemer med bulimi og skjønnhetspress. Da hun gjestet «The Dr. Oz Show» fredag ble det ekstreme kostholdet hun hadde som bulimiker et tema. Foto: Skjermdump, YouTubeVis mer

- Jeg spiste 20.000 kalorier om dagen

Oscar-vinner Diane Keaton snakker ut om kampen hun kjempet mot bulimien.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Diane Keaton (68) fikk sitt store gjennombrudd med filmer som «Gudfaren» og «Annie Hall» på 1970-tallet, men i 1968 slet hun med å få roller.

Da hun ble bedt om å gå ned 5 kilo til Broadway-oppsetningen av «Hair» det året, begynte hennes fireårige mareritt med bulimi, fortalte hun i 2011.

Fredag gjestet Oscar-vinneren «The Dr. Oz Show», og da snakket hun om hvordan spiseforstyrrelsen gjorde at hun ofte spiste oppmot 20.000 kilokalorier om dagen.

Det er omtrent 10 ganger så mye som anbefalt daglig kaloriinntak for en normalt aktiv kvinne.

- Det var grusomt. Det var selvsagt bunnpunktet i livet mitt.

ALLTID SLANK: Oscar-vinneren har alltid sett slank ut, men da hun led av bulimi følte hun seg som en sykelig overvektig person. Her er hun sammen med Woody Allen i en scene fra «Annie Hall» (1977), noen år etter at hun var blitt frisk.  Foto: Stella Pictures
ALLTID SLANK: Oscar-vinneren har alltid sett slank ut, men da hun led av bulimi følte hun seg som en sykelig overvektig person. Her er hun sammen med Woody Allen i en scene fra «Annie Hall» (1977), noen år etter at hun var blitt frisk. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg følte meg som en feit person, en sykelig overvektig person, som på ett eller annet vis lurte meg selv og klarte å skjule det. Når man lever med en slik løgn i fire år... Alt jeg gjorde var å fôre sulten min, uttalte hun åpenhjertig på TV-showet ifølge DailyMail.

En typisk middag for «Førstekoneklubben»-stjernen bestod av en bøtte fritert kylling, flere porsjoner pommes frites med blåmuggost og ketsjup, et par ferdigmiddager og en liter brus.

Mens desserten bestod av en masse godteri, en hel kake og tre banana cream-paier.

Det enorme kaloriinntaket ble fulgt av at den unge skuespilleren, som led av bulimi fra hun var 22 til 26 år gammel, kastet opp maten igjen.

- Alltid avhengig

Men fem ukentlige besøk hos en terapeut gjennom godt over et år gjorde heldigvis utslaget for Diane Keaton. Da bestemte hun seg for aldri å tvangsspise igjen.

I intervjuet innrømmet hun imidlertid at hun fortsatt anser seg selv som «avhengig».

- I dag er avhengigheten min relatert til jobben min eller oppdragelsen av barna mine, selv om de strengt tatt er tenåringer og ikke barn lenger, uttalte hun.

- Jeg identifiserer meg med bulimikere og føler med dem, understreket den «The Big Wedding»-aktuelle stjernen videre.

I videoen nedenfor snakker Keaton og Dr. Oz blant annet om den ekstreme dietten, som 68-åringen først fortalte om i boka «Then Again»:

Diane Keaton har aldri vært gift, men hun har adoptivbarna Duke (13) og Dexter (18).

Skuespilleren er aktuell med boka «Let Just Say It Wasn't Pretty», som hun også promoterte hos Dr. Oz fredag. I 2011 lanserte hun «Then Again». Begge bøkene er basert på stjernens begivenhetsrike liv.

LES OGSÅ: Derfor skriver hun ikke om kjæresten