- Jeg sov tre timer mindre om natten

Matthew McConaughey forteller hva som ble skjerpet da han gikk ned 22 kilo.

SKJERPET: Matthew McConaughey sier til VG Helg at erfaringen med den drastiske vektnedgangen til hovedrollen i «Dallas Buyers Club» ikke bare var slitsom. På mange måter følte han seg skjerpet både fysisk og psykisk, avslører han. Foto: All Over Press
SKJERPET: Matthew McConaughey sier til VG Helg at erfaringen med den drastiske vektnedgangen til hovedrollen i «Dallas Buyers Club» ikke bare var slitsom. På mange måter følte han seg skjerpet både fysisk og psykisk, avslører han. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Matthew McConaughey (44) har opplevd en renessanse de siste årene, både karrieremessig og fysisk.

Han er blitt gjenstand for kritikernes ros i filmer som «Magic Mike» og «The Wolf of Wall Street», vant sist helg sin første Golden Globe for hovedrollen i «Dallas Buyers Club» og er nå Oscar-nominert for samme rolleprestasjon.

Det var også for denne rollen, som AIDS-syke Ron Woodroof, at den vanligvis så muskuløse stjernen gikk ned over 20 kilo. Men selv om forvandlingen medførte en streng diett og fysiske smerter, hadde den store vektnedgangen også sine fordeler, sier han til VG Helg.

- Matchvekten min er 84 kilo. Jeg var nede i 62. Men det jeg mistet fra brystet og ned, fikk jeg igjen fra brystet og opp, påpeker Hollywood-stjernen.

Selv om de fleste føler seg slappe og sløve når de hopper over vante måltider, opplevde «The Lincoln Lawyer»-stjernen en motsatt effekt i lengden.

MUSKELBUNT: Tidligere fikk Matthew McConaughey mer omtale for kroppen sin enn rolleprestasjonene. Her med Kate Hudson i «Fool's Gold» fra 2008. Foto: Vince Valitutti
MUSKELBUNT: Tidligere fikk Matthew McConaughey mer omtale for kroppen sin enn rolleprestasjonene. Her med Kate Hudson i «Fool's Gold» fra 2008. Foto: Vince Valitutti Vis mer

- Da jeg hadde mistet vekten, trengte jeg tre timer mindre søvn om natten. Du blir krystallklar. Alle sansene skjerpes. Når du mister vekt, vil du få igjen andre ting. Det ble en påminning om hvordan kroppen fungerer. I etterkant har jeg heldigvis funnet roller som har fått meg engasjert nok til å holde meg våken, forteller han til VG Helg.

Matthew McConaughey er nå aktuell i krimserien «True Detective», en HBO-serie som hittil har høstet strålende kritikker (ekstern lenke til MetaCritic).

LES OGSÅ: - Vanskeligere å gå opp i vekt enn å gå ned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer