SUKSESSFULL: I fjor mottok Ingvar Ambjørnsen Willy Brandt-prisen for «sin innsats for å gjøre norske forhold kjent for et tysk publikum, og for å gjøre tyske forhold og tysk dagligliv kjent i Norge». Han har bodd i den tyske byen Hamburg siden 1984 Foto: NTB scanpix
SUKSESSFULL: I fjor mottok Ingvar Ambjørnsen Willy Brandt-prisen for «sin innsats for å gjøre norske forhold kjent for et tysk publikum, og for å gjøre tyske forhold og tysk dagligliv kjent i Norge». Han har bodd i den tyske byen Hamburg siden 1984 Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg solgte hasj

Ingvar Ambjørnsen, forfatter av «Den siste revejakta», avslører fortid som doplanger.

SEOGHØR.NO: I 2008 kom filmen «Den siste revejakta» - om to doplangere som skal få gjort unna sitt siste salg - på norske kinoer.

En film basert på forfatter Ingvar Ambjørnsens (56) roman utgitt i 1983.

Nå innrømmer forfatteren at han personlig hadde spesielt god kjentskap til narkotikamiljøet som rådet i hovedstaden på 70-tallet.

- Det er klart at alle vi som opptrer i boka drev med dop på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Og jeg og mange av kameratene mine solgte hasj. Vi satt i Slottsparken eller fløy rundt på Stripa på Karl Johan med dop i lomma. Det var bare flaks at jeg aldri ble tatt, sier han til Dagbladet.

Tidligere har den suksessrike forfatteren, som også er kjent for å ha skrevet romanene om Elling, fortalt åpenhjertig om hans alkoholproblemer og kols-sykdommen han har pådratt seg etter over 25 år som storrøyker.

Men til avisen bedyrer han at han har sluttet å røyke både hasj og vanlig røyk.

- Jeg sluttet med sigaretter for åtte år siden, men da hadde jeg allerede droppa «tjall». Siden jeg sluttet har jeg holdt helt opp med å tenke på hasj. Den var jeg heller aldri hekta på, selv om jeg brukte stoffet daglig i 25 år.

LES OGSÅ: - Bieber og Selena delte et kyss i Oslo