Demi Lovato:

- Jeg snek med meg kokain på fly

I 2012 frontet stjerna en «edruelig livsstil» - men det var langt fra sannheten.

IKKE EDRU LIKEVEL: I 2012 promoterte sanger og skuespiller Demi Lovato en edruelig livsstil - mens hun fortsatt var avhengig av kokain. Her er hun avbildet på People's Choice Awards i Los Angeles i januar det året. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
IKKE EDRU LIKEVEL: I 2012 promoterte sanger og skuespiller Demi Lovato en edruelig livsstil - mens hun fortsatt var avhengig av kokain. Her er hun avbildet på People's Choice Awards i Los Angeles i januar det året. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den amerikanske sangeren og skuespilleren Demi Lovato (25) har vært åpen om at hun har slitt med både spiseforstyrrelser og rusproblemer.

Lovato, som ble stjerne mens hun fortsatt var barn, fortalte imidlertid i 2012 at hun var blitt rusfri etter et opphold på en avrusningsklinikk.

I en ny dokumentarfilm avslører derimot Lovato at dette var et spill for galleriet:

- Jeg fulgte ikke programmet mitt, jeg var ikke klar for å bli edru, sier hun i «Demi Lovato: Simply Complicated».

- I skjul

Ifølge Page Six røper 25-åringen videre at hun på denne tiden var så avhengig av det ulovlige rusmiddelet kokain at hun smuglet det med seg og tok det i skjul overalt.

- Jeg snek det med meg på fly, jeg snek det til meg på toaletter, jeg tok det i skjul gjennom hele kvelden ... Jeg var rusa i type to måneder, der jeg brukte det hver dag, sier hun i dokumentaren.

Var ruset under «edru-intervju»

Som tenåring jobbet den daværende barnestjernen for Disney Channel, og det var på denne tiden hun prøvde kokain for første gang. Lovato var bare 17 år gammel.

- Jeg var redd, for moren min hadde alltid fortalt med at hjertet kunne sprenge hvis man tok det. Men jeg gjorde det likevel, og jeg elsket det første gang jeg tok det, minnes hun, ifølge Billboard.

Dét ble starten på langvarig og alvorlig rusmisbruk for den unge «Camp Rock»-stjernen.

SLET I MANGE ÅR: Demi Lovato avbildet sammen med meddommer Britney Spears under «The X Factor»-auditionrunder sommeren 2012. Foto: Getty Images/ AFP/ NTB scanpix
SLET I MANGE ÅR: Demi Lovato avbildet sammen med meddommer Britney Spears under «The X Factor»-auditionrunder sommeren 2012. Foto: Getty Images/ AFP/ NTB scanpix Vis mer

Hun forteller om en episode der hun fryktet at hun hadde tatt en overdose. Også manageren hennes, Phil McIntyre, minnes at sangeren slet med å bli edru etter å ha brukt kokain i flere år.

- Vi var i New York og det var åpenbart at hun var ruset på noe. Og hun var på lufta og promoterte den nye livsstilen sin, mens jeg var sånn: «Du er så full av dritt», sier han i dokumentaren.

Manageren prøvde å skaffe hjelp til Lovato, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Den unge stjernen var nemlig ikke klar for å legge rusen bak seg, og gjorde sitt beste for å holde misbruket skjult:

- Jeg snek meg ut og fikk tak i dop, og jeg jukset med dopingprøvene mine med andres urin, innrømmer hun.

Vendepunktet kom da manageren og resten av apparatet rundt Lovato, fortalte at de kom til å droppe henne. Det var kalddusjen stjernen trengte for å bli edru for alvor.

- Ventet til de på første klasse hadde sovnet

Dette er altså ikke første gang Demi Lovato har fortalt om sitt svært problematiske forhold til narkotika.

I et intervju med Access Hollywood i 2013, fortalte hun følgende:

- Jeg kunne ikke gå mer enn 30 minutter til én time uten kokain, jeg tok det med meg på fly, fortalte hun til Access Hollywood den gang, og utdypet:

BEDRE NÅ: Demi Lovato avbildet i Los Angeles forrige uke, på premieren til sin nye dokumentarfilm. Foto: NTB scanpix
BEDRE NÅ: Demi Lovato avbildet i Los Angeles forrige uke, på premieren til sin nye dokumentarfilm. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg smuglet det, ventet til alle på første klasse hadde sovnet og tok det der og da. Jeg kunne ta det med på toalettet og gjøre det der. Så problematisk ble det, og da hadde jeg til og med en sponsor med meg, en person som fulgte med på meg 24/7 og noen som bodde sammen med meg, og jeg klarte å skjule det for dem også, sa hun videre.

Sangstjernen, som også har vært dommer i amerikanske «The X Factor», har også fortalt om sine erfaringer med bipolar lidelse og selvskading.

- Når det gjelder bipolar lidelse, så er det snakk om en kjemisk ubalanse [i hjernen], og dette er noe man må finne ut av med personlig behandling fra et eget team. Og dette er noe som tar tid. Nå er jeg endelig kommet til et fantastisk punkt, der jeg kan si at det er mulig å bli bra, sa Lovato til Today i 2015.

LES OGSÅ: Fikk kjeft av kona etter Instagram-stunt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer