SLUTTER: Noen måneder før han fyller 70 år velger Nils Ole Oftebro selv å slutte som skuespiller ved Nationaltheatret. Her sammen med skuespillerkona Anette Hoff.
SLUTTER: Noen måneder før han fyller 70 år velger Nils Ole Oftebro selv å slutte som skuespiller ved Nationaltheatret. Her sammen med skuespillerkona Anette Hoff. Vis mer

- Jeg slutter før jeg må

Snart blir Nils Ole Oftebro pensjonist.

SEOGHØR.NO: 1. desember fyller Nils Ole Oftebro 70 år. Et halv år tidligere, i juni, slutter han derfor som skuespiller ved Nationaltheatret.

- Jeg slutter før jeg må. Vil ha æren av å si opp selv, sier Oftebro til VG.

I en årrekke har han utmerket seg på teaterscener, i filmer og på TV og er ikke klar for å stoppe.

- Jeg synes ikke det er riktig at man må gi seg når man blir 70 år. I teateret trengs skuespillere i alle aldre. Jeg har jo gode kolleger som står på scenen til de er godt over 80, men synes det er rart at loven er slik at de MÅ si deg opp når du er fylt 70, sier Oftebro til avisen.

SUKSESS: Spenningsserien «Mammon», men Nils Ole Oftebro i den av de største rollene, har vært en kjempe suksess for NRK denne vinteren.
SUKSESS: Spenningsserien «Mammon», men Nils Ole Oftebro i den av de største rollene, har vært en kjempe suksess for NRK denne vinteren. Vis mer

Får kick av å opptre

Men det betyr ingen pause for den erfarne skuespilleren som snart starter innspillingen av nye episoder av NRK-serien «Mammon».

Til Her og Nå har Oftebro tidligere fortalt at det å stå på scenen gir ham et kick.

- Frykt for å glemme tekst, dager blandet med angst og glede - og uvissheten om det sitter publikum i salen eller ei. Det ga meg det kicket jeg trengte. Og jeg trenger det for å holde meg i live, så det er min startmotor, har han fortalt til ukebladet.

LES OGSÅ: - Det er mange som sier jeg er for tykk