- Jeg sliter med tvangstanker

Tunge medisiner fikk TV-stjernen til å slite med fantasier om mord og incest.

PSYKISKE LIDELSER: Lena Dunham har gjort enorm suksess med HBO-serien «Girls». Nå forteller hun om sine opplevelser med tvangslidelse og angst. Her er 26-åringen avbildet etter en legetime i Beverly Hills i høst. Foto: All Over Press
PSYKISKE LIDELSER: Lena Dunham har gjort enorm suksess med HBO-serien «Girls». Nå forteller hun om sine opplevelser med tvangslidelse og angst. Her er 26-åringen avbildet etter en legetime i Beverly Hills i høst. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Lena Dunham (26), kjent fra TV-serien «Girls», forteller i et intervju med magasinet Rolling Stone at hun slet fælt med tvangstanker og angst da hun vokste opp.

Hun fikk diagnosen tvangslidelse som ung jente.

«Girls» sendes her til lands på NRK.

Den psykiske lidelsen manifesterte seg blant annet ved at hun måtte ta på forskjellige deler av sengen sin før hun skulle sove. Og etter at hun ble besatt av tallet åtte, fant hun på en rekke ritualer som involverte dette sifferet.

- Jeg telte alt åtte ganger... Jeg så meg til hver side åtte ganger, passet på at ingen fulgte etter meg på gata. Og hvis jeg for eksempel så for meg et mord, forestilte jeg meg det åtte ganger, sier hun i intervjuet ifølge ContactMusic.

I tillegg til at de medisinene hun tok mot depresjon gjorde at hun la på seg, måtte hun også takle å se for seg incestscener gjentatte ganger.

- Jeg husker at jeg sa til mamma da jeg var liten: «Nå måtte jeg akkurat se for meg at jeg hadde sex med deg, åtte ganger». Men hun tok det på strak arm og svarte bare sånn «vel, det er fantastien din som løper av med deg, det skjedde egentlig ikke», sier hun åpenhjertig ifølge ABC News.

I dag tar Dunham medisiner mot angst som hjelper mot lidelsen, men som ikke har like kraftige bivirkninger som de antidepressiva hun fikk som tenåring.

- Jeg følte meg neddopet som en stor hest. Jeg var utslitt hele tiden, svettet voldsomt om natten. Og jeg var ganske feit på videregående, siden medisinen gjorde at forbrenningen bremset opp, uttaler 26-åringen.

Også andre Hollywood-stjerner, som Amanda Seyfried (27), Charlize Theron (37)og  Megan Fox (26), har tidligere fortalt at de sliter med tvangslidelser.

LES OGSÅ: Står frem som bifil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer