<strong>ENSOM OG DEPRIMERT:</strong> Jodie Foster har fått erfare brutaliteten i underholdningsbransen fra hun var 3 år gammel - og i 1981 skjøt og såret attentatmannen John Hinckley president Ronald Reagan i et forsøk på å imponere henne. Foto: Fame Flynet
ENSOM OG DEPRIMERT: Jodie Foster har fått erfare brutaliteten i underholdningsbransen fra hun var 3 år gammel - og i 1981 skjøt og såret attentatmannen John Hinckley president Ronald Reagan i et forsøk på å imponere henne. Foto: Fame Flynet Vis mer

- Jeg sliter med ensomhet og depresjon

Men Jodie Foster har akseptert at depresjonen er en del av livet hennes.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den amerikanske skuespilleren Jodie Foster (48), kjent fra filmer som «Nattsvermeren» og «Panic Room», har blant annet vunnet to Oscar- og to Golden Globe Awards.

Hun er en utrolig rik og berømt Hollywood-stjerne og tobarnsmor, men likevel er hun både ensom, innadvent og deprimert. Det er dermed neppe tilfeldig at hennes nyeste film «The Beaver», der hun både er regissør og kvinnelig hovedrolleinnehaver, omhandler en deprimert familiefar - spilt av Mel Gibson.

- Alle filmene mine handler om ensomhet og åndelig krise, fordi jeg føler meg ensom. Jeg tror jeg ble født ensom, men noe av ensomheten stammer fra min posisjon i familien, hvem jeg var som barn, og fra forholdet til moren min, forteller hun åpenhjertig til Dagbladet Magasinet.

Allerede som treåring ble hun nemlig kastet ut i TV- og underholdningsbransen, da moren hennes tok henne med til en audition for en Coppertone-reklame, et amerikansk solkremmerke. Jodies far stakk av før hun ble født, så det ble den lille jentas oppgave å forsørge moren og de tre søsknene.

- Jeg har akseptert at depresjonen er en del av livet mitt. Jeg kjenner meg igjen i det å nå et punkt der du spør deg selv «er dette alt?». Det føles som en dom. Som om jeg sitter i klem mellom livstid og en dødsdom, avslører hun overfor Dagbladet Magasinet.

Som femåring fikk hun sin første TV-serierolle, og før fylte 20 år hadde hun spilt i over 40 serier og filmer. Og etter 45 år som skuespiller er det kanskje forståelig at hun begynner å bli litt utbrent? Tidligere i vår annonserte hun i hvert fall at hun ønsker å endelig pensjonere seg som skuespiller, og heller satse mer på regi.

«The Beaver» hadde norgespremiere fredag 20. mai. Filmen har høstet varierende kritikker.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Hylles på Twitter etter sin død   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer