LEVER MED TINNITUS: I 2003 fikk Anette Bøe ødelagt hørselen sin da hun jobbet som guide i fjellene med bihulebetennelse. Tiden etterpå har vært tøff for den tidligere skistjernen.
LEVER MED TINNITUS: I 2003 fikk Anette Bøe ødelagt hørselen sin da hun jobbet som guide i fjellene med bihulebetennelse. Tiden etterpå har vært tøff for den tidligere skistjernen.Vis mer

- Jeg slet voldsomt noen år

I ti år har Anette Bøe vært så sterkt plaget av en hørselsskade at det tapper henne for energi.

SEOGHØR.NO: Skidronningen Anette Bøe (55) har vært igjennom mye de siste årene.

For et par år siden var hun livstruende syk etter å ha blitt angrepet av kjøttetende bakterier, og under ski-VM i 2003 fikk hun hørselen ødelagt da hun jobbet som guide i Val di Fiemme.

- Det var som å få en bøtte med illsinte veps tredd over hodet og lukket inne. Jeg hadde noen år hvor jeg slet voldsomt etter det, forteller hun i et intervju med Dagbladet.

Bøe har tidligere sagt at øresuset på det ene øret og nesten fullstendig døvhet på det andre var svært hardt å takle, og at hun falt inn i en dyp depresjon.


- Lyden er høy og konstant. Jeg sliter selvsagt med å sove og å være i et stille rom. Også i sosiale sammenhenger er det vanskelig å følge med, slik som ute på restaurant eller kafé. Det tapper meg for mye energi, og gjør noe med selvfølelsen. Jeg har problemer med korttidshukommelse og konsentrasjon, sier hun til avisa.

I tillegg til kognitiv terapi og mental trening, har Bøe funnet ut at turer i skog og mark, samt å lese spennende bøker hjelper henne å ta fokuset bort fra tinnitusen. LES OGSÅ: - Når man er syk setter man pris på nye ting