Helene Olafsen:

- Jeg slet vel med å finne ut hvem jeg var

Utfordringen «10yearschallenge» tar av på nett.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Onsdag delte programleder Helene Olafsen et bilde på Instagram som får fansen til å måpe. Foto: NTB Scanpix
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Onsdag delte programleder Helene Olafsen et bilde på Instagram som får fansen til å måpe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har emneknaggen #10yearchallenge gått som en farsott i sosiale medier. Emneknaggen utfordrer folk til å dele et bilde av seg selv fra ti år tilbake i tid, og sammenligne med dagens utgave av seg selv.

Den gøyale utfordringen har blitt populær på rekordtid, og nå har også kjendisene kastet seg på den morsomme, og kanskje for noen - pinlige - trenden.

Blant dem «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (28), som raskt ble en stor snakkis med sitt bidrag.

Fansen har reagert med sjokk og vantro, og kan ikke tro at bildet til venstre kan være den kjente programlederen de er så vant med å se.

Til Se og Hør avslører Olafsen at bildet faktisk er fra 2010.

- Jeg holdt et foredrag på Kolben kulturhus på Kolbotn etter OL, forteller 28-åringen.

- Det var Stian (Blipp. journ.anm.) som sa at jeg skulle legge det ut. Jeg har vist ham bildet før, legger hun til.

Saken fortsetter nedenfor.

PROGRAMLEDER DUO: Helene Olafsen er programleder for det populære programmet «Senkveld» sammen med Stian Blipp. Ifølge Olafsen var det Blipp som fikk hun til å legge ut bilde som «alle» snakker om. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER DUO: Helene Olafsen er programleder for det populære programmet «Senkveld» sammen med Stian Blipp. Ifølge Olafsen var det Blipp som fikk hun til å legge ut bilde som «alle» snakker om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ville ligne på «Friends»-Rachel

Olafsen legger ikke skjul på at hun synes at bildet er noe pinlig.

- Det var jo favoritt t-skjorta, fniser hun, og fortsetter:

- Jeg slet vel litt med å finne ut hvem jeg var. Det var en fin blanding av å prøve å være kul, og det å vise at man ikke bryr seg, sier hun og refererer til t-skjorten og mangelen på sminke.

- Også holdt jeg jo et foredrag, så da hadde jeg på meg lesebrillene.

Sveisen derimot var et forsøk på å ligne på Rachel fra komiserien «Friends».

- Det var jo veldig populært på den tiden, men jeg fikk det aldri helt til, ler Olafsen.

Piercing i haka

En annen som har fått mye oppmerksomhet med sitt bidrag til emneknaggen, er komiker og «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (39).

Han la ut et innlegg på Instagram tirsdag med et bilde fra 2018 og et fra 2008, hvor han har fått flere kommentarer på at han ikke har forandret seg noe nevneverdig.

Se dette innlegget på Instagram

#tenyearchallenge

Et innlegg delt av Tore Petterson (@torepetterson)

Petterson forteller til Se og Hør at han vanligvis ikke deltar på slike ting, men at han synes denne utfordringen var morsom, og vekket mange minner hos ham.

- Jeg har fått tilbakemeldinger på piercingen i haka. Jeg hadde den i mange år, men nå er den ute. Jeg får høre at jeg holder meg godt, og det er jo gøy, sier han og fortsetter:

- Det koseligste er tilbakemeldinger fra gamle venner jeg ikke har kontakt med lenger. Det er fint å mimre litt.

«Skal vi danse»-profilen, som fyller 40 i år, sier at han føler seg yngre enn han er, men at han ikke har noen« førtiårskrise» i vente, slik som han fikk da han ble 30 år.

- Jeg føler meg ikke som 40. Skulle gjerne vært evig ung, men ikke evig dum. Det eneste er at det er litt bittert å være singel når jeg nå snart er 40. Det hadde jeg ikke sett for meg.

Saken fortsetter nedenfor.

LETTER PÅ SLØRET: Tore Petterson forteller om forholdet til eksen - og nåværende «Skal vi danse»-deltager, Morten Hegseth. Video: Kine Falch Vis mer

Flere kjendiser

Programleder og TV-profil Stian Blipp (28) har også lagt ut et gammelt bilde av seg selv.

I mai i fjor giftet han seg med sin kjære Jamina Iversen. I slutten av november i fjor kom også nyheten om at paret hadde fått en liten datter. Det er ingen tvil om at han har opplevd store endringer i livet de siste ti årene.

Stians delte et bilde av seg selv fra 2008 med et slips rundt halsen - og et bryllupsbilde med Jamina fra 2018.

Store forandringer

Det er riktig nok ikke bare norske kjendiser som har kastet seg på internett-trenden de siste dagene.

Også store, internasjonale kjendiser har tatt utfordringen på strak arm. Blant dem realitystjernen og den tidligere friidrettsutøveren Caitlyn Jenner (69).

Jenner la ut et innlegg på Instagram tirsdag, og forskjellen fra 2009 til i dag, var naturligvis stor. For tre år siden gikk hun gjennom en kjønnskorrigerende operasjon, og byttet dermed navn fra Bruce til Caitlyn. Under innlegget har stjernen skrevet: «Vær ekte mot deg selv».

Se flere bilder av kjendisene som har tatt utfordringen:

Se dette innlegget på Instagram

Then and now;)) .!!! #life #10yearchallenge

Et innlegg delt av Suzann Pettersen (@suzannpettersen)

Se dette innlegget på Instagram

33 år vs. 23 år. #10yearschallenge

Et innlegg delt av Morten Hegseth Riiber (@mortenhegseth)

Se dette innlegget på Instagram

Ikke så mye som er annerledes

Et innlegg delt av Marte Bratberg (@martebratberg)

LES OGSÅ: Får kjeft etter nytt hundebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer