FRUSTRERENDE AVSLUTNING: Hedda Berntsen våknet opp med låst nakke under «Råskap»-innspillingen etter å ha båret tunge tømmerstokker og sandsekker. Etter en CT-undersøkelse måtte hun trekke seg fra programmet.  Foto: TV3
FRUSTRERENDE AVSLUTNING: Hedda Berntsen våknet opp med låst nakke under «Råskap»-innspillingen etter å ha båret tunge tømmerstokker og sandsekker. Etter en CT-undersøkelse måtte hun trekke seg fra programmet. Foto: TV3Vis mer

- Jeg slet med nakken i en måned etter «Råskap»

Skicrosskjøreren Hedda Berntsen fikk plager i lang tid etter at hun måtte trekke seg fra TV3-serien.

SEOGHØR.NO: Det ble dramatisk for «Råskap»-deltakeren Hedda Berntsen (39) i torsdagens episode av den knallharde realitykonkurransen på TV3.

De fysisk krevende utfordringene som hun og de andre idrettsprofilene må igjennom, sørget for at den tidligere aplinisten og skicrosskjøreren slo opp en gammel nakkeprolaps.

Etter å ha tatt en CT av nakken, viser det seg at skaden er såpass alvorlig at 39-åringen må trekke seg fra konkurransen etter bare to episoder.

Til Seoghør.no forteller Hedda Berntsen hvordan det var å ryke ut av «Råskap» så tidlig.

- Jeg følte meg veldig frustrert. Jeg hadde gledet meg skikkelig til å være med på «Råskap» og bli utfordret på mange ulike rå aktiviteter. Jeg var så skuffet da jeg innså at det ville være risikabelt å fortsette, sier hun i en tekstmelding.

Saken fortsetter under bildet.

SMERTEFULLT: Hedda Berntsen blir undersøkt av lege  Camilla Underland før CT-scanningen. Foto: TV3
SMERTEFULLT: Hedda Berntsen blir undersøkt av lege Camilla Underland før CT-scanningen. Foto: TV3 Vis mer

Slet med smerter

Den olympiske sølvmedaljevinneren fra OL i Vancouver legger til at nakken gav henne problemer lenge etter at hun trakk seg fra innspillingen.

- Jeg slet med nakken i cirka en måned etter konkurransen, forteller Berntsen til Seoghør.no.

Det var før Vancouver-OL i 2010 at Hedda Berntsen fikk en prolaps i nakken. Da hun og de andre «Råskap»-deltakerne bar sandsekker og tømmerstokker i konkurransen kom smertene tilbake.

Se klipp fra tømmerstokkbæringen i «Råskap» nedenfor:

For å være på den sikre siden, ble lege Camilla Underland tilkalt til innspillingssettet.

- Hun har en tidligere nakkeskade som er kommet fram igjen. For å være på den helt sikre siden får vi tatt en undersøkelse, så får vi eventuelt utelukket at prolapsen ikke er blitt verre, sa doktor Underland til Berntsen i «Råskap»-episoden torsdag.

Se Hedda Berntsen få legebesøk nedenfor:

Nær ved å trekke seg

At TV3s råtøffe realityserie er ekstremt krevende for kroppen, er det ikke bare Hedda Berntsen som har fått erfare. Den tidligere snøbrettstjernen Andreas Ygre Wiig (34) har fortalt til Seoghør.no at det fysiske og psykiske presset nesten fikk ham til å trekke seg.

RÅTT: Det er Ailo Gaup (midten) som leder de knalltøffe idrettsutøverne Magnus Moan, Alexander Bonsaksen, Kai Robin Havnaa, Johan Remen Evensen, Thomas Myhre, Andreas Ygre Wiig, Thea Næss, Vibeke Skofterud, Tiril Sjåstad Christiansen, Kari Mette Johansen og Sara Nordenstam gjennom «Råskap»-konkurransen. De to første episodene var også Hedda Berntsen (t.h. for Gaup) med.  Foto: TV3
RÅTT: Det er Ailo Gaup (midten) som leder de knalltøffe idrettsutøverne Magnus Moan, Alexander Bonsaksen, Kai Robin Havnaa, Johan Remen Evensen, Thomas Myhre, Andreas Ygre Wiig, Thea Næss, Vibeke Skofterud, Tiril Sjåstad Christiansen, Kari Mette Johansen og Sara Nordenstam gjennom «Råskap»-konkurransen. De to første episodene var også Hedda Berntsen (t.h. for Gaup) med. Foto: TV3 Vis mer

- Mange av dagene var det nesten så jeg kastet opp. Det var så vidt at jeg klarte å holde meg. Man presset seg opp mot grensa dag etter dag, røpet Ygre Wiig.

Også den pensjonerte langrennsløperen Vibeke Skofterud (35) har opplevd «Råskap» som svært krevende.

- Det er jo ekstremt å drive toppidrett, men der veit du hva du forbereder deg på. Men her så er du så langt utenfor komfortsonen at det er grisej*vlig, om det går an å si det. Du kommer på startstrek, og så aner du ikke hva du skal gjøre, har Skofterud fortalt til Seoghør.no.

Ville ikke endre øvelsene

Andreas Framnes i TV3 sier til Seoghør.no. at kanalen beklager det som skjedde med Hedda, men at det ikke var aktuelt å gjøre om på konkurransen etter at hun måtte trekke seg:

- Både vi og Hedda synes det er trist at hun måtte trekke seg fra konkurransen. Ja – «Råskap» er et mareritt for utøverne - men helsa er en åpenbar hovedprioritet for oss.

- Vi ble imidlertid kraftig imponert av innsatsen til Johan Remen Evensen, som måtte fullføre gårsdagens episode alene. Øvelsene ble grundig testet i forkant av innspillingen.

- Foruten å ta av noen kilo, og gjøre konkurransen mer rettferdig for Johan, er det ikke aktuelt å endre på hverken konkurransebetingelsene eller selve øvelsene.

«Råskap» kan du se på TV3 torsdager klokken 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg følte meg vakrere da jeg var større