- Jeg slet med matinntaket etter Robinson-seieren

Overgangen fra 40 dager på en øde øy til hverdagslivet i Norge ble tøff for årets vinner.

SEOGHØR.NO: Søndag kveld ble det endelig avgjort hvem som stakk av med seieren i årets utgave av «Robinsonekspedisjonen», som for annet år på rad har vært vist på TV 2.

Etter å ha kjempet for tilværelsen på en øde øy i Filippinene i drøye 40 dager, var det kun Espen Hammersvik (33), Caroline Haga (24), Marte Ytre-Hauge (21) og Thomas Larsen (24) som stod igjen i finalen.

Deltakerne knivet mot hverandre i to tøffe finaleutfordringer, og til slutt var det Marte og Thomas som møttes i årets aller siste øyråd. Der var det Thomas som trakk det lengste strået.

Til Seoghør.no sier den stolte vinneren at det er vanskelig å beskrive følelsen han fikk da han skjønte at han hadde vunnet.

- Jeg var så nervøs mens vi satt der! Jeg ble ubeskrivelig glad, selvfølgelig. Man får en lykkerus i kroppen, samtidig som man er sliten og nedbrutt. Det er en helt ubeskrivelig følelse, egentlig.

Saken fortsetter under bildene.

KNIVET I TOPPEN: Thomas Larsen, Marte Ytre-Haug, Caroline Haga og Espen Hammersvik kom seg alle til finaleepisoden i 2016-utgaven av «Robinsonekspedisjonen». Etter at Caroline og Espen måtte gi tapt, stod Espen og Marte igjen i toppen. Foto: Anton Soggiu/ TV 2
KNIVET I TOPPEN: Thomas Larsen, Marte Ytre-Haug, Caroline Haga og Espen Hammersvik kom seg alle til finaleepisoden i 2016-utgaven av «Robinsonekspedisjonen». Etter at Caroline og Espen måtte gi tapt, stod Espen og Marte igjen i toppen. Foto: Anton Soggiu/ TV 2 Vis mer

Vant på hengende håret

I det siste øyrådet bestod juryen av de syv deltakerne som forlot «Robinsonekspedisjonen» sist, og spenningen var til å ta og føle på mens de avslørte stemmene sine.

Thomas vant med kun én stemmes overvekt.

- Jeg følte det var veldig verdig å stå der med Marte, som jeg har vært alliert med fra dag én. Det viser at vi har spilt et veldig godt spill. Men det var ingen dårlig samvittighet da jeg vant, legger Thomas til.

Se video av seiersøyeblikket til Thomas øverst i saken!

Han og Marte har støttet hverandre gjennom hele realitykonkurransen, men mot slutten ble de to vennene også motstandere.

Etter at vinneren var avgjort, kunne Thomas juble over å kassere inn en pengepremie på hele 300 000 kroner. Men Thomas lovet finalemotstanderen en trøstegevinst.

- Marte og jeg ble enige om å ta med den som ikke vant ut på middag, og det har jeg gjort. Vi er veldig gode venner i dag, heldigvis. Vi snakket aldri om å dele premien, dette er ikke noe «Paradise Hotel», hehe, sier han lattermildt til Seoghør.no.

Thomas legger til at mesteparten av pengepremien går til boligsparing og litt nedbetaling av studielån, i tillegg til en ferie til varmere strøk:

- Da blir det Piña Coladas og kokosnøtter. Jeg blir aldri lei av kokos, hehe.

Saken fortsetter under bildet.

STOR SPENNING: Thomas Larsen og Marte Ytre-Haug stod svært likt under årets siste «Robinson»-øyråd, før Thomas hanket inn den siste og avgjørende stemmen fra juryen.  Foto: TV 2
STOR SPENNING: Thomas Larsen og Marte Ytre-Haug stod svært likt under årets siste «Robinson»-øyråd, før Thomas hanket inn den siste og avgjørende stemmen fra juryen. Foto: TV 2 Vis mer

Slet da han kom hjem igjen

Selv om årets «Robinson»-vinner vil ta seg en eksotisk ferie for å feire seieren, sier han til Seoghør.no at det var krevende å komme hjem igjen til Norge fra tropeøya.

- Jeg dro faktisk på jobb dagen etter. Overgangen fra en øde øy og rett i arbeidslivet var ganske tøff egentlig. Jeg slet litt med å sosialisere med folk rundt meg, minnes Thomas.

24-åringen, som er vegetarianer, sier at det var tøft å leve på lite mat på «Robinson»-øya.

Han mener at det vegetariske kostholdet hans gjorde det lettere for ham, men da han kom tilbake til hverdagen merket han øy-dietten på kroppen:

- Jeg slet en stund med matinntaket. Det ble litt mistenkelig for de rundt meg at jeg var så tynn og spiste å lite som jeg gjorde. Hvis jeg prøvde å spise mer normalt fikk jeg magekramper. Men de 12 kiloene jeg mistet på øya gikk jeg opp igjen i løpet av en måned cirka, da var alt tilbake til normalen, legger han til.

Navn: Alex Ek. Alder: 34 år. Jobb: Fengselsbetjent. Fra: Fredrikstad. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Alexander Skorpen. Alder: 27 år. Jobb: Student petroleumsteknologi. Fra: Os. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Anya Bjerke. Alder: 25 år. Jobb: Svømmeinstruktør. Fra: Horten. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Caroline Haga. Alder: 24 år. Jobb: Student entreprenørskap. Fra: Oslo. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Caroline Kemi. Alder: 20 år. Jobb: Pleiemedarbeider og reindriftssame. Fra: Kautokeino. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Erik Fjeldstad. Alder: 24 år. Jobb: Lærerstudent. Fra: Stange. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Espen Hammersvik. Alder: 33 år. Jobb: Food & Beverage Manager. Fra: Måløy. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Flemming Rethmar jr. Alder: 38 år. Jobb: Tidligere yrkesmilitær. Fra: Levanger. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Habibi Ayoub. Alder: 30 år. Jobb: Onshore-arbeider. Fra: Stavanger. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Marianne Bergseth Alder: 32 år. Jobb: Kommunikasjonsrådgiver. Fra: Drammen. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Marte Ytre-Hauge. Alder: 21 år. Jobb: Student pedagogikk. Fra: Skien. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Melissa Bertelsen. Alder: 26 år. Jobb: Student marinbiologi. Fra: Vennesla. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Pål Tychesen. Alder: 50 år. Jobb: Markedssjef. Fra: Sandefjord. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Thomas Larsen. Alder: 24 år. Jobb: Coaching student. Fra: Stavanger. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Tone Vogt Presthagen. Alder: 56 år. Jobb: Yogalærer. Fra: Son. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Navn: Vibeke Mathisen. Alder: 44 år. Jobb: Butikksjef. Fra: Svanvik. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Få et gjensyn med samtlige av årets «Robinson»-deltakere nedenfor:

 

- Mindre idyllisk enn det ser ut

Thomas Larsen, som studerer coaching i Oslo, presiserer at omgivelsene på «Robinson»-øya var mindre harmoniske enn man får inntrykk av på TV.

- Det var utrolig kalde netter der, med lite søvn. Og når det var nedbør om natten måtte vi bare ligge helt stille og vente til sola stod opp for å få varmen igjen, forteller han.

Under finaleøyrådet stilte juryen spørsmål ved i hvilken grad han hadde overlatt det strategiske spillet til sine allierte, Marte Ytre-Haug og Caroline Haga. Til Seoghør.no understreker Thomas at også han måtte ta vanskelige valg under «Robinson»-oppholdet:

- På TV ser det også ut som om Marte og Caroline styrte ganske mye, men jeg hadde en like stor rolle i alliansen som dem.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF OVERGANG: «Robinson»-vinner Thomas Larsen trengte tid for å venne seg til hverdagslivet i Norge igjen. Foto: Anton Soggiu/ TV 2
TØFF OVERGANG: «Robinson»-vinner Thomas Larsen trengte tid for å venne seg til hverdagslivet i Norge igjen. Foto: Anton Soggiu/ TV 2 Vis mer

Det viktigste for «Robinson»-vinneren var likevel å ikke gå på akkord med seg selv i reality-konkurransen.

- Taktikken min var å være ærlig hele veien. Jeg ville heller røket ut og vært 100 prosent ærlig enn å ha vunnet med skittent spill. Og jeg klarte å følge den taktikken, påpeker han.

Kunne gått glipp av finaleplassen

Vårens siste episode av «Robinsonekspedisjonen» ble av det ytterst spennende slaget.

Under den første utfordringen måtte Espen, Caroline, Marte og Thomas balansere på et smalt plankeplatå uti vannet, i det stekende solskinnet. Underveis fjernet programleder Christer Falck (46) to av de tre plankene som platået bestod av.

Etter hvert som deltakerne fikk mindre og mindre fotfeste, måtte de kjempe med balansen og slitne føtter som begynte å miste følelsen. Det var Caroline som falt i vannet først, fulgt av Espen og Thomas.

Dermed kunne Marte juble over å være sikret en av de to gjeve finaleplassene. 21-åringen felte flere gledestårer på stranda etter at utfordringen var gjennomført.

Saken fortsetter under bildet.

ALLIERTE: Både Thomas Larsen, Caroline Haga og Marte Ytre-Hauge (t.h) var allierte i «Robinsonekspedisjonen», og alle tre kom seg til konkurransens aller siste dager.  Foto: Anton Soggiu/ TV 2
ALLIERTE: Både Thomas Larsen, Caroline Haga og Marte Ytre-Hauge (t.h) var allierte i «Robinsonekspedisjonen», og alle tre kom seg til konkurransens aller siste dager. Foto: Anton Soggiu/ TV 2 Vis mer

Spenningen viste seg å stige ytterligere da Espen, Caroline og Thomas dagen etter kjempet seg igjennom en krevende hinderløype.

Først virket seieren sikret for Thomas som dro ifra de to andre, men så halte Espen innpå. Caroline havnet langt bak i starten, men gjorde et vanvittig comeback - og de tre knivet side om side på hinderløypas siste post, der de skulle skyte på blink.

Til Seoghør.no sier Thomas at han aldri rakk å tenke over at finaleplassen hans kunne glippe:

- Når man står på toppen der tenker man bare på å treffe den blinken først. Og til slutt trakk jeg det lengste strået. Men det var helt åpent i forkant, vi var alle like gode eller like dårlige med kasteslyngen. På slutten klarte jeg å holde hodet ganske kaldt selv om jeg hadde begge to i sidesynet.

TETT I TOPPEN: I den andre og siste finaleutfordringen i årets «Robinson»-finale, ble det til slutt svært jevnt mellom Espen, Thomas og Caroline. Imidlertid var Thomas (midten) først ute med å treffe den avgjørende blinken.  Foto: TV 2
TETT I TOPPEN: I den andre og siste finaleutfordringen i årets «Robinson»-finale, ble det til slutt svært jevnt mellom Espen, Thomas og Caroline. Imidlertid var Thomas (midten) først ute med å treffe den avgjørende blinken. Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Det var helt klart noen kjekke karer på Robinson-øya

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.