Johannes Høsflot Klæbo:

- Jeg slår alt jeg kan på det første slaget

Johannes Høsflot Klæbo ble skadet med kompisgjeng på bowlingen. Måten nyheten kom på vekker oppsikt.

SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo (23) pådro seg et brudd i hånda i helga og går glipp av neste helgs verdenscuprenn i Falun.

Verken Klæbo eller Skiforbundet ville umiddelbart fortelle hvordan Klæbo pådro seg bruddet da nyheten kom mandag formiddag. Begge henviste til sprinterens YouTube-vlog, hvor svaret kom samme kveld.

Vekker oppsikt

Måten dagens nyhet ble presentert på er langt fra normal. Vanligvis ville Skiforbundet ha kommet med en pressemelding hvor alle detaljene kom umiddelbart og media fikk vite hvem som var kontaktpersoner for ytterligere kommentarer.

Mandag var det Klæbo selv om bestemte hvor og hvordan nyheten kom. Han valgte å fortelle hele historien i sin YouTube-vlog.

Det er problematisk av flere årsaker, mener Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli.

I en kommentar mandag ettermiddag skriver Løfaldli at Skiforbundets valg om å la Klæbo presentere nyheten på er spesiell og minner om anarki:

- Mandagens kommunikasjonsstrategi kan tyde på at det lenger ikke er noen tvil om hvem som bestemmer, at Skiforbundet ser ut til å ha kapitulert. For meg virker det som Norges største langrennsstjerne leker seg, ja faktisk latterliggjør en tafatt skiledelse. Selv med brukket hånd, skriver Løfaldli.

Også NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland stilte spørsmål ved at Skiforbundet nektet å si noe om årsaken umiddelbart.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Boksemaskin

Tilbake til selve skaden og hva som skjedde med den norske stjerna. På YouTube forteller Klæbo at skaden kom etter et slag på en «bokseautomat».

Klæbo spilte bowling med to kompiser, og før de dro hjem skulle de se hvem som slo hardest på maskinen.

- Jeg slår alt jeg kan på det første slaget og får det beste resultatet, men vi skal gjøre det igjen, fortsetter den lynraske langrennsløperen.

Klæbo forklarer videre at det er en annen maskin med en jernkant i nærheten av bokseautomaten de dundrer løs på, og på det andre slaget sklir hånda av og dunker rett inn i kanten på nabomaskinen.

- Jeg skjønte med en gang at dette ikke var bra, og var redd for at jeg hadde brukket fingeren. Og det stemte også. Det er kjipt, og jeg kan si at jeg ikke burde ha gjort det, men jeg kan ikke slutte helt å leve et normalt liv. Det er viktig for meg.

VIL IKKE KOMMENTER: Hverken Emil Iversen eller Johannes Klæbo ønsket å uttale seg om NRK-videoen der Calle Halfvarsson sager han hodet av en Petter Northug-plakat og kaller Johannes Klæbo for en dritt. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vil rekke tour

Det er foreløpig usikkert om Klæbo rekker langrennstouren som går mellom Östersund og Trondheim fra 15. til 23. februar.

- Det hadde vært rått å gå der. Det er målet nå, så får se om det går, forteller Klæbo.

23-åringen har fortsatt en mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt, men bruddet gjør at Aleksandr Bolsjunov har muligheten til å opparbeide seg en enda større ledelse i de neste konkurransene.

Russeren leder allerede med 235 poeng, og Klæbo selv fortalte mandag at han har gitt opp:

- Jeg har gitt opp sesongen med tanke på verdenscupen sammenlagt, men jeg har ikke gitt opp å vinne skirenn, sier han mandag.

ANGRER: Calle Halfvarsson sto gjentatte ganger og beklaget seg foran et samlet pressekorps onsdag morgen. Grunnen er at Calle Halfvarsson har deltatt i et innslag i NRK-programmet Helt Ramm. I videoen sager han hodet av en Petter Northug-plakat og kaller Johannes Høsflot Klæbo for en dritt. Video med tillatelse fra NRK. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

LES OGSÅ: Brad Pitts spøk vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer