SEILER SIN EGEN SJØ: - Jeg elsker å være i ett med elementene, og ved å «gli» på vannet på denne måten er det lett å drømme seg vekk, sier Tom Strømnæss om padlingen han har drevet med i syv år.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
SEILER SIN EGEN SJØ: - Jeg elsker å være i ett med elementene, og ved å «gli» på vannet på denne måten er det lett å drømme seg vekk, sier Tom Strømnæss om padlingen han har drevet med i syv år. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

- Jeg slapper av ved å være aktiv

Når det stormer rundt Norges mest kontroversielle TV-program, tar Tom Strømnæss padleårene fatt.

Publisert

SEOGHØR.NO: «Åndenes Makt» er inne i sin 11. sesong. Til tross for at TVNorge-programmet om uforklarlige hendelser har mottatt kritikk og latterliggjøring gjennom årene, har det vært en knallsuksess fra starten av.

Programleder Tom Strømnæss (59) mener nøkkelen til de høye seertallene er folks er fascinasjon av det uforklarlige.

En fascinasjon som har fått selv en jordnær skeptiker som ham selv, til åpne seg for at det er mer mellom himmel og jord enn det man ser med det blotte øye.

AKTIV: Tom Strømnæss holder hode kaldt ved å trene. Foto: Stella Pictures
AKTIV: Tom Strømnæss holder hode kaldt ved å trene. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men å opprettholde en TV-suksess med rundt en halv million seere hver søndag, medfører stort forventningspress.

For 59-åringen er det derfor viktig å koble av med friluftstrening hver dag. Både kajakkpadling, sykling og løping står på treningsmenyen.

– Jeg slapper av fra hverdagen ved å være aktiv. Det er mye jobb, forventninger og press i en jobb som dette – å holde oss på det høye nivået og forvalte det riktig. Det er mange reisedøgn og mye arbeid som ligger bak for alle. Men jeg har vært veldig heldig og har en fin jobb, medgir Tom.

Elsker sjølivet

Han har vært en aktiv kajakkpadler siden 2008. Tom har bodd på Nesodden i Akershus i 30 år, og er selvfølgelig medlem av den lokale kajakklubben. Nærheten til vannet og naturen gjør hjemkommunen til det perfekte sted for en aktiv tilværelse.

SUKSESS: Tom Strømnæss med klarsynte Lilli Bendriss (t.v.), Gro-Helen Tørum og Lena Ranehag. Sammen har de gjort TV-suksess på TVNorge.
SUKSESS: Tom Strømnæss med klarsynte Lilli Bendriss (t.v.), Gro-Helen Tørum og Lena Ranehag. Sammen har de gjort TV-suksess på TVNorge. Vis mer

– Å bo på Nesodden er en livsstil. Man blir fort båtavhengig i dobbelt forstand her. Nesoddbåten til jobb, og kajakken på fritiden. Jeg synes å padle er moro, meditativt, og så er det god trening. Dessuten sykler jeg til og fra jobben i Nydalen hver dag.

- Tar den med på båten, legger inn en liten omvei så det blir to mil på sykkelsetet hver vei. I min alder er det viktig å holde seg aktiv. Det gir både energi og overskudd i en krevende hverdag, smiler den sympatiske programlederen Tom Strømnæss.

LES OGSÅ: - Det er ganske fullt her, av de vi ikke ser

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer