ÅPENHJERTIG: Den profesjonelle hockyspilleren Anders Myrvold var en av landets beste, og spilte for flere store klubber i utlandet. Da han ble introdusert for kokain, forandret imidlertid alt seg. Video: TV 2 Vis mer

Proffkarrieren gikk i vasken da Morten Myrvold ble tatt med kokain:

- Jeg skulle vært foruten den første stripa

Anders Myrvold hadde en solid karriere som ishockey-spiller før han ble tatt av sivilpoliti.

I flere år var oppmerksomheten stor rundt den tidligere landslagspilleren i ishockey, Anders Myrvold (41).

41-åringen fikk sin NHL-debut i oktober i 1995, som den andre nordmannen i den prestisjefylte ishockeyligaen. Myrvold har tidligere spilt for klubber som Boston Bruins, Detroit Red Wings og New York Islanders.

I kveldens episode av «Mer enn gull» på TV 2 forteller Myrvold om den dramatiske hendelsen hvor livet og karrieren hans tok en brå vending.

Myrvold hadde akkurat spilt sin beste sesong i USA for Detroit Red Wings da han i 2004 ble tatt med kokain av to sivilie politimenn.

Saken fortsetter under bildet.

SOLID KARRIERE: Anders Myrvold hadde en solid karriere som ishockeyspiller. Proffdrømmen ble raskt revet bort da han ble tatt med kokain i 2004. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SOLID KARRIERE: Anders Myrvold hadde en solid karriere som ishockeyspiller. Proffdrømmen ble raskt revet bort da han ble tatt med kokain i 2004. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Proffdrømmen var over

Fra det øyeblikket ble livet aldri det samme for den suksessfulle ishockey-spilleren.

- Alt ble revet bort, forteller Myrvold til Dagbladet og legger til at han skulle ønske han hadde vært foruten den første stripa med kokain.

- Jeg sleit i ettertid. Proffdrømmen var over, sier han.

LANDSLAGET: Anders Myrvold spilte på både det norske landslaget og for andre store klubber. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
LANDSLAGET: Anders Myrvold spilte på både det norske landslaget og for andre store klubber. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Likevel klarte 41-åringen å stable seg på bena etter skandalen i 2004, og jobber i dag fremdeles i idrettsmiljøet. Den tidligere ishockeystjerna grunnla nemlig «Camp Myrvold» for fem år siden, og forteller til Dagbladet at dagene går i ett.

- Jeg jobber som PT for firmaer og idrettsutøvere. Dagene er fulle av trøkk, sier han.

Til tross for at karrieren endte brått er han i dag godt fornøyd med livet, og har brukt erfaringen til noe viktig.

- Livet smiler sammen med lille Emilia (2) og samboeren min Maria, sier hockey-stjerna, og legger til at han holder en rekke foredrag ved siden av jobben som personlig trener.

Saken fortsetter nedenfor.

Ble lagt i koma etter prøve-OL

«Mer enn gull» er idrettens svar på «Hver gang vi møtes», og i forrige episode var det idrettsutøveren Stian Sivertzen (28) som stod i fokus. Snowboardkjøreren fortalte om de dramatiske dagene på sykehuset i Vancouver etter at han skulle delta i prøve-OL.

- Jeg ble lagt i koma, men heldigvis klarte legene å vekke meg etter fem dager. Da var jeg lam i hele venstresida av kroppen. Det var ingen som visste hvordan det ville gå med meg, for jeg hadde fått to hjerneinfarkt, forteller kongsbergmannen.

Ulykken fikk stor omtale her til lands, og flere, deriblant legene, spådde en mørk framtid for Sivertzens proffkarriere.

Etter to og en halv måneds rehabilitering hjemme i Norge, på Sunnaas sykehus, var Sivertzen utrolig nok på beina igjen. Året etter deltok han i OL.

- Det er noe av det største jeg har fått til, meddeler snøbrettkjøreren.

Nå drømmer 28-åringen om å bli klar for OL i Pyeongchang til vinteren.