Sigvart Dagland om mannen i bilen som traff ham:

- Jeg skulle ønske jeg fikk møte han

Sigvart Dagsland klandrer ikke mannen som forårsaket den dramatiske ulykken i januar.

IKKE BITTER: I et intervju med Anne Lindmo på NRK forteller Sigvart Dagsland at han ikke er bitter på mannen som satte ham i den alvorlige ulykken i januar. Foto: NTB Scanpix
IKKE BITTER: I et intervju med Anne Lindmo på NRK forteller Sigvart Dagsland at han ikke er bitter på mannen som satte ham i den alvorlige ulykken i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar kom nyheten om at den folkekjære artisten Sigvart Dagsland (54) var blitt alvorlig skadd etter at han og to av hans bandkolleger frontkolliderte med en annen bil opp riksvei 3 ved Kolomoen.

I litt over en måned lå 54-åringen på sykehus med hele tolv brudd, og måtte gjennom flere omfattende operasjoner.

Heldigvis har Dagsland kommet seg på bena igjen, og har de siste månedene også kommet seg opp på scenen og tilbake til hverdagen.

Fredag kveld gjestet han det populære programmet «Lindmo» på NRK, der han igjen snakket om den traumatiske ulykken.

- Er ikke bitter

Til programleder Anne Lindmo (48) gjenforteller Dagsland historieforløpet, der en mann mistet konsentrasjonen og havnet i feil kjørebane der Dagsland og bandkompisene tilfeldigvis skulle være.

På spørsmål om han i dag føler bitterhet overfor mannen i den andre bilen som gjorde den fatale feilen, er 54-åringen tydelig i svaret sitt.

- Nei, ikke engang faktisk. Jeg har håpet jeg kunne fått snakket med ham. Men det er jo taushetsplikt, sier han og legger til.

- Jeg tror alle her vet hvordan det er å kjøre bil, og jeg tror alle har vært ute for å miste konsentrasjonen. Jeg skjønner at det skjedde, og at jeg var på feil sted (...) hvis han ser på nå skal han bare vite at vi har tenkt på ham masse og håper at det går bra.

Forsto ikke alvoret

Også Dagslands kone, Karoline Krüger (48) gjestet «Lindmo» sammen med ektemannen.

Hun kunne godt minnes den dramatiske telefonen hun fikk den kalde januarnatten.

Krüger forteller blant annet at hun ble rolig da hun fikk snakke med ektemannen selv, og forsto at han ikke var bevisstløs - men det var ikke før hun kom til intensivavdelinga hun forsto alvoret i ulykken.

- Når jeg så bildene av ulykken skjønte jeg at dette ikke var noen søndagsskole, men det var da jeg kom til intensiven - der det piper og blinker, og det er oksygenmasker og det skriker død - da skjønte jeg at livet hadde tatt en annen sving, forteller hun.

Husker alt

Intervjuet med Anne Lindmo er ikke det første intervjuet Dagsland har gitt etter den alvorlige ulykken.

BLIR RØRT: Alexander Rybak sliter med å holde tårene tilbake når Sigvart Dagsland framfører sin tolkning av låta hans i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Til Lørdagsrevyen på NRK i juni minnet Dagsland de siste sekundene før smellet.

- Jeg husker vi kommenterte nok en gang hvor vakkert det var, og så husker jeg de to siste sekundene at det kom en bil mot meg, i mitt kjørefelt, og at jeg tenkte: Wow, nå skjer det. Det er uunngåelig, fortalte Dagsland den gang.

- Jeg visste at alt hadde endret seg på ett sekund. Jeg spør om de to andre lever, og så kom den stillheten der du vet at alvorlige ting har skjedd. Du hører bare stønning. Det var ikke grining eller noe sånt. De sa ja, så husker jeg at jeg sa: Dette skal vi klare folkens.

På bedringens vei

Kun fem måneder etter den dramatiske ulykken var 54-åringen klar for å stå på scenen igjen, i hjembyen Stavanger.

Etter måneder med rehabilitering hadde nemlig Dagsland satt seg et mål - at han skulle tilbake til musikken.

I de tøffe periodene har musikken vært til trøst og inspirasjon, og en av hans nye låter handler om det han har vært gjennom.

- Jeg har blitt klar over hva jeg har, og vil ha mer av det. Klar over hvor heldig jeg er med venner, familien, ektefellen og barna. Jeg er blitt klar over hvor privilegert jeg er, sa han i intervjuet med Lørdagsrevyen.

LES OGSÅ: Forfulgt av dødsfall og skandaler