Valentinsdagen:

- Jeg skulle gjerne hatt noen å feire med

Kjendisene forteller om sitt elsk-hat-forhold til den amerikanske tradisjonen.

DELTE MENINGER: Kjendisene har ulik oppfatning av hvordan de ønsker å markere, eller ikke markere, valentinsdagen. Foto: NTB Scanpix
DELTE MENINGER: Kjendisene har ulik oppfatning av hvordan de ønsker å markere, eller ikke markere, valentinsdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen der kjærligheten visstnok skal feires er endelig her, og restaurantbesøk, overraskelser og dyre gaver er en selvfølge for mange.

Valentinsdagen har føyet seg inn i rekken av tradisjoner mange nordmenn har fått et forhold til, men det skal også sies at 14. februar er dagen hvor mange single blir påminnet sivilstatusen sin.

Se og Hør har snakket med et knippe norske kjendiser om hva de legger i feiringen, og hvorvidt de er for eller imot den i utgangspunktet amerikanske tradisjonen.

- Hopper bukk over valentinsdagen

Onsdag kveld var det duket for premieren på den nye norske storfilmen om Roald Amundsen på Colosseum kino i Oslo. Blant de oppmøtte var blant andre Jenny Skavlan (32) og Thomas «Fingern» Gullestad (38), som for tida venter sitt andre barn sammen.

- Jeg kom ikke på dette før i dag, men vi har ingen planer, sier Skavlan om valentinsdagen og fortsetter:

VISTE FRAM BABYMAGEN: Snart blir Jenny og Thomas tobarnsforeldre. Til Se og Hør kan de fortelle at de ikke har planer om å feire valentinsdagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VISTE FRAM BABYMAGEN: Snart blir Jenny og Thomas tobarnsforeldre. Til Se og Hør kan de fortelle at de ikke har planer om å feire valentinsdagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Det er veldig tett på morsdag, så det føles litt kravstort som kvinne i hvert fall, å skulle få noe igjen.

Gullestad sier seg enig med kona, og innrømmer at han hadde tenkt til å spørre henne om «de skulle hoppe bukk over hele feiringen». Morsdagen ble nemlig feiret i helga, og da fikk Skavlan både frokost og blomster, noe hun mener er mer enn nok.

Vis mer

- Men er dere for eller mot valentinsdagen?

- Nøytral, sier Skavlan før ektemannen skyter inn:

- Mot. Det er så opplagt, så mye forventninger til at man skal gjøre romantiske ting. Det synes jeg er kleint, en klein dag rett og slett, konstaterer han.

- Jeg synes ikke det er en viktig dag. Men jeg vet at i morgen blir det mye kliss-klass. Mange som hyller kjæresten sin, og jeg kommer til å bli påvirket og kommer sikkert til å legge ut noe om Thomas, legger Skavlan til.

«Fingern» på sin side sammenligner valentinsdagen med den store kjøpedagen, Black Friday, og påpeker at det fort kan bli for mye av det gode.

VENTER BARN NR.2: Vi møtte Thomas «Fingern» Gullestad på TVNorges vårlansering Vis mer

Ingen planer

En som derimot er stor tilhenger av å feire dagen er Venstre-leder Trine Skei Grande (49).

- Jeg er for å feire Valentine's, alltid, sier hun og fortsetter:

- Jeg skulle gjerne hatt noen å feire den med.

Politikeren avslører imidlertid at hun ikke har noen planer torsdag.

PREMIEREKLAR: Trine Skei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PREMIEREKLAR: Trine Skei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Hver dag er valentines day

I april i fjor kunne skuespiller Odd-Magnus Williamson (38) og kona Tinashe Williamson juble over ha fått sitt første barn sammen. Tinashe har datteren India fra tidligere, og da Se og Hør onsdag kveld møtte ekteparet, som hadde barnefri for anledningen, kunne paret fortelle følgende om sine Valentine's-tradisjoner:

- Som jeg pleier å si, hver dag er Valentines Day sammen med Tinashe Williamson, sier Williamson, til konas store begeistring.

38-åringen sier han er veldig for å feire 14. februar, men påpeker at det har vært mye feiringer i det siste. Både Tinashes bursdag, morsdag og nå kjærlighetens dag.

- Det er en dyr måned. Er det noen som vet om noen bra forbrukslån, spøker han.

BARNEFRI: Odd-Magnus og kona Tinashe hadde barnefri onsdag kveld. Det har de også på valentinsdagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BARNEFRI: Odd-Magnus og kona Tinashe hadde barnefri onsdag kveld. Det har de også på valentinsdagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Skylder henne 14 valentines

Komikerduoen Jon Niklas Rønning (39) og Kristine Riis (36) avslørte i desember at de venter sitt første barn sammen. Til Se og Hør fortalte paret nylig at Rønning er bortreist torsdag.

- Vi har funnet en løsning på det, men jeg husker ikke helt hva det var, sier Riis.

- Det får bli en forsinket Valentine's, jeg må virkelig slå på stortromma når jeg er borte på selve dagen, føler jeg. Det blir gavedryss og fin, romantisk middag, avslører Rønning.

36-åringen legger til at hun er glad for å få spørsmål om temaet, slik at Rønning må overholde det han sier.

- Jeg skylder henne fjorten Valentine's-markeringer i år, sier Rønning, og sikter til at han har en svært hektisk timeplan om dagen.

REISER BORT: Jon Niklas er bortreist på valentinsdagen, men lover å ta det igjen. Foto: Andreas Fadum
REISER BORT: Jon Niklas er bortreist på valentinsdagen, men lover å ta det igjen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Føler ikke på presset

Vegard Ylvisåker (39) blir på sin side tatt på senga når han blir påminnet hvilken dag 14. februar er.

- Jeg har jo blitt litt gammel og kjedelig der. Det handler om det å få barnevakt. Det er jo den beste gaven man kan få, så man kan gå ut og spise, sier han.

Klipp: Bård og Vegard Ylvisåker i selfie-konkurranse. Vis mer Vis mer

Videre forklarer Ylvisåker at han ikke er særlig fan av å gi gaver på valentinsdagen, og innrømmer at han og kona allerede har for mange ting hjemme.

- Vi kaster ting stadig vekk. Da er det bedre å betale for noe man spiser, som går ned i fordøyelsessystemet og blir en del av økosystemet.

- Du føler ikke på presset om å måtte være romantisk?

- Nei, det løpet er kjørt. vi har jo vært sammen i 18 år eller noe, og vi vet godt hvem vi er, sier han.

LES OGSÅ: - Blir behandlet for depresjon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer